Aktualitások

Egy nemzet, amely összetartozik

megemlékezés

„Akik az igazság sírjára köveket hengerítenek, azok nem hisznek Magyarország föltámadásában. Mert Magyarország igazsága csak az igazság Magyarországa lehet”. (Juhász Gyula)

 

Tovább

Tisztelt Óvárosi lakóközösség!

Felhívás

Magyar Posta Zrt. 2023. február 13-án kelt levelében tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a vállalatot érintő erőteljes energiaválság miatt különösen nagymértékben megemelkedett költségek okán szünetelő, Százhalombatta 3. számú posta, azaz a 2440 Százhalombatta, Szent László utca 17. szám alatt található óvárosi postahely visszanyitására nincs lehetőségük.

 

Erre tekintettel az Óvárosban sajnálatosan megszűnt a postai szolgáltatás.

 

Tovább

Nyílt levél

a HBVK vezetője és munkatársai részére!

Tisztelt Kovács Marianna Igazgató Asszony!

 

Nagy örömmel olvastam levelét, amelyben tájékoztatott arról, hogy A Hamvas Béla Városi Könyvtár elnyerte a „Családbarát Hely” címet, a Családbarát Magyarország Központhoz benyújtott pályázat alapján. A könyvtár a családbarát szempontok megvalósulása szerint, mint szolgáltató hely pályázott és nyert.

 

Tovább

Táncolj Százhalombatta 2023

felhívás
Tovább

Karbantartás

Tájékoztató

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a MOL Dunai Finomító bizonyos üzemeiben június 6 - ig előre ütemezett, időszakos karbantartást végzünk Százhalombattán.

 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A FINOMÍTÓBAN ÜTEMEZETT KARBANTARTÁSRA?

 

Tovább

Pályázati felhívás

„B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésére

I.       A PÁLYÁZAT CÉLJA:

A városban élő fiatalok „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésének támogatása.

II.      A PÁLYÁZÓK KÖRE:

A pályázó a pályázat benyújtása időpontjában
    -    bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezik Százhalombattán és lakóhelye települési szinten 2020. január 1. előtt már fennállt, valamint
-    25. életévét nem töltötte be.

III.     PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:

A Közalapítvány által megszerkesztett PÁLYÁZATI ADATLAPON

Tovább

Tisztelt Városlakó!

Felhívás

A városi közvilágítás korszerűsítési munkálatai miatt, a Szent István tér 10. szám alatt található mélygarázs bejárata és a BENU Gyógyszertár közötti területen található 10 parkolóhely 2023. április 17. hétfő reggel 7.00 órától előreláthatólag 2023. április 31-ig lezárásra kerül. A parkoló terület többi részén valamint a parkolók közötti út kétirányú forgalmát az ideiglenes lezárás nem akadályozza.

 


Kérjük, hogy 2023. április 16-tól hagyják szabadon az alábbi képen ábrázolt parkolóhelyeket, a hétfő reggeli munkavégzés zavartalan megkezdése érdekében!

 

Tovább

A magyar irodalom legnagyobb ünnepe

.

1964 óta az egyik legnagyobb költőnk, József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészetet és ezzel együtt a magyar nyelv szépségét éltetjük. Az első ilyen ünnepet 1956-ban a nyári ünnepi könyvhéten tartották, és csak 1964-ben kapcsolták a költő születésnapjához, amely mára a magyar irodalom legnagyobb ünnepe lett. Ezen a napon április 11-én született Márai Sándor író is, 1900-ban.

 

Tovább

Folytatjuk a parkoló építési programunkat!

tájékoztató

Az idei évben a Képviselő-testület döntése alapján a város több pontján 300 parkolóhely kerül kialakításra, amely könnyíti a parkolási gondokat.

 

A héten elkezdődtek a munkálatok az Október 6. utcában, ahol 4 db parkolóhely kialakításra kerül sor, majd folytatódnak a Március 15. utcában, ahol 7 db parkolót építünk meg. Mindkét helyszínen gyeprácsos parkoló épül, amely terveink szerint február végére készül el.

 

Tavaly decemberben átadtuk a Matta-kerben az 1400 négyzetméteres parkolót, amely nagyban segíti a környéken élők gondjait.

 

Tovább

Ezeréves örökségünk

Magyar Kultúra Napja

„Intsük, tanítsuk egymást szeretettel, félretéve egyéni hiúságot, vélt jobban tudást, semmi egyebet nem tartva szem előtt, mint egy eljövendő nagy magyar kultúra ideálját.” (Kodály Zoltán)

 

1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, 200 éve ezen a napon fejezte be a Himnuszt.  Kölcsey Ferenc 1815-től Szatmárcsekén élt, 1823 januárjában írta hazafias költészetének legnagyobb remekét, a Himnuszt.

 

Tovább

Oldalak