Felhívás

Ez év január közepén jutott tudomásunkra, hogy - egy belügyminisztériumi közlemény alapján - a százhalombattai ügyeleti ellátás 2024. február 1-től az eddigi gyakorlat szerint MEGSZŰNIK.

 

A Kormány központosítja a teljes ügyeleti rendszert, melyet január 31-ig Önkormányzatunk működtetett. Azonnal felvettem a kapcsolatot a környező települések polgármestereivel azért, hogy a százhalombattaiaknak ne származzon semmilyen hátránya a változás miatt.
Jelenleg az látszik, hogy önkormányzatoknak nincsenek törvényes lehetőségei az ügyeleti ellátásban, úgy, mint eddig voltak. Természetesen továbbra is mindent megteszek a százhalombattai egészségügyi ügyelet helyzetének javításáért!
Kapcsolatban vagyok az Országos Mentőszolgálattal, a Belügyminisztériummal, Országgyűlési Képviselőnkkel, a környező települések vezetőivel, helyi doktorokkal.
Számítok az Ön támogatására és megértésére ebben a nehéz időszakban is. Folyamatosan tájékoztatni fogok mindenkit a helyzet alakulásáról. Addig is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a százhalombattai ügyeleti rendszer működtetésében!
Kérem, vegye figyelembe a 2024. február 1. napjától bekövetkező változásokat, melyeket alább ismertetek!

 

Vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel,
Vezér Mihály
polgármester 

 

Az ügyeleti alapellátást az Országos Mentőszolgálat látja el.

Az egységes ügyeleti telefonszám a 2024. február 1-től 1830.

A százhalombattaiak számára a háziorvosi ügyelet a sürgős, - a következő rendelésig nem halasztható - esetekben:
  hétköznap    16:00-22:00 között
  hétvégén és ünnepnapokon 8:00-14:00 között
Érd, Szabadság tér 9. sz. alatt vehető igénybe.

A sürgősségi ügyeleti, vagy mentő ellátás központi ügyeleti telefonszáma szintén 1830, amely a hirtelen jelentkező, súlyos egészségügyi problémák esetére áll fenn.
hétköznap     22:00-8:00 között
hétvégén és ünnepnapokon  14:00-8:00 között

A központi telefonhívás esetén ilyenkor szakszerű tanácsot adnak, szükség esetén sürgősségi ügyeleti autót, vagy ha kell mentőt küldenek a kért címre.

Azok, akik személyesen keresnék fel ezt az ügyeletet, azok ezt Érd, Szabadság tér 9. szám alatt megtehetik hétköznap 22:00-8:00 és hétvégi és ünnepnapokon 14:00-8:00 között.
A gyerek ügyeleti ellátás szintén a fenti címen hétköznap 16:00 és 22:00, hétvégén és ünnepnapokon 8:00-22:00-ig.

A központi telefonszám gyerekek esetében is 1830.

A mentők vészhelyzeti telefonszáma nem változik a baleset, vagy más közvetlen életveszély esetén továbbra is 112.