Nyílt levél

Október 23-án együtt ünnepeltük Százhalombattán az 56-os forradalom és szabadságharc emléknapját, emlékeztünk az 56’ eseményekre és a hősökre.

 

Nagy örömöt jelentett számomra, hogy az ünnepségen sok fiatal jelent meg, ez mindenképpen bíztató a jövőnkre nézve, hiszen a jövő az ő kezükben van. A fiataljaink számára is hordoz üzenetet ez az ünnep, szerencsére ők nem éltek át forradalmat, de mégis érzik szellemiségét. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint a Barátság Kulturális Központban megrendezett városi ünnepségünk díszelőadásán bemutatott emlékműsor, amelyet a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola diákjainak az előadásában láthattunk. Az előadás mélyen megérintette a közönséget, biztos vagyok benne, hogy azokat is, akik a televízión keresztül kapcsolódtak az ünnephez. Kívánom a diákoknak, hogy ebből a nehéz időszakból merítsenek erőt, bátorságot hitet és kitartást.

 

A diákszereplők alázata, tisztelete, átélése magával ragadta a közönséget, így általuk is közelebb kerülhettünk a forradalom hőseihez. Felemelő érzés volt a színpadon látni, ahogy teljes átéléssel felidézik a forradalmunk szellemét. Jó érzéssel töltött el, hogy gyermekeink megértéssel élik át, érzik azokat a történelmi eseményeket, amelyek nem csak 56’ ra jellemzőek és amelyek a szabadság, a küzdés a közös nemzeti értéken alapulnak.

 

Nagyon hálás vagyok a felkészítő pedagógusoknak, és mindazoknak, akik színpadra álmodták a darabot.
Az előadásban közreműködnek a 8. a és a 8. b osztály tanulói, valamint az alsós dráma szakkör tagjai.

 

Köszönetemet fejezem ki az önkormányzat, a városlakók és a magam nevében a kiváló előadásért az Igazgató Asszonynak, az előadásban szereplő diákoknak, és természetesen a felkészítő pedagógusoknak, Mongyi Évának, Vértesi-Simó Erzsébetnek és Murzsa Katalinnak. Köszönettel tartozunk a szülőknek is, hiszen ők is hozzájárultak a gyermekeik sikeréhez.

 

Jó egészséget, és további eredményes munkát kívánok az Intézményvezető Asszonynak és munkatársainak!

 

Százhalombatta, 2023. október 24.

 

Tisztelettel:
Vezér Mihály Ph.D.
polgármester