Városi Krónika

Adás időpontja: 
2024. június 07, péntek, 17:30
Leírás: 

Új alapok – Egy időkapszulát is elhelyeztek az új Gondozóház alapkőletételekor

Választás 2024 – A Hét témájaként a vasárnapi szavazás részleteiről beszélünk
Gyerekzsivaj – Átadták az 1-es iskola felújított udvarát
Új ruhában - Önkormányzati támogatással újították fel a Szülők Fóruma otthonát

Gondozóház alapkőletétel
Letették egy új Idősek Gondozóházának alapkövét. Az intézmény a tavaly bezárt Százszorszép Óvoda helyén épül fel, a tervek szerint már idén elkezdődhetnek a munkálatok. Ha minden jól megy két éven belül átadhatják a létesítményt.
Megszólaló: Vezér Mihály - polgármester

Trianon 
1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést, amely Magyarország területének 67 százalékát a szomszédos országokhoz csatolta, súlyos emberi drámákat és gazdasági károkat okozva. Az évfordulón, amely 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja, a Fidesz Százhalombattai Szervezete hívta emlékezésre a városlakókat.
Megszólaló: Lukács Bernadett – elnök, Fidesz Százhalombattai Szervezete

A Hét témája: Választás 
Egy nap múlva, 6 órakor Magyarország 3177 településén megkezdődik az Önkormányzati és Európai Parlamenti választás. Országosan megválasztanak 3177 polgármestert, 16735 képviselőt és 413 közgyűlési mandátumra is szavaznak. A Budapestiek főpolgármestert is választanak, és az EP listáról is dönthetünk, nemsokára megtudhatjuk, hogy ki az a 21 fő, aki képviseli Magyarországot a 720 fős parlamentben. A Hét témájaként már nem terheljük Önöket számadatokkal, de a választás praktikus tudnivalóiról részletesen beszélünk.
Megszólaló:Majer Istvánné – elnök, Helyi Választási Bizottság, Vezér Mihály -  polgármester, Krepsz János

Egyes udvar átadó
Befejeződött az 1. számú Általános Iskola udvarának felújítása. A játszótér új borítást kapott, és új játékok is kerültek az udvarra. A felújítási munkálatokat Százhalombatta Önkormányzata támogatta, közel harminc millió forinttal. A tervek szerint tovább folytatják az udvar felújítását.
Megszólaló: Hegedüs Roland – az 1-es iskola intézményvezetője
Török Sándor - alpolgármester

Szülők Fóruma 
Önkormányzati forrásból újították fel a Szülők Fóruma Egyesület által használt fejlesztő helyiséget a Kodály Zoltán sétányon. Megújult a világítás, a padló, és tisztasági festésre is sor került. A munkálatok eredményét hétfőn délelőtt tekintette meg Török Sándor alpolgármester.
Megszólaló: Török Sándor – alpolgármester, Sápi Andrea – elnök, Szülők Fóruma Egyesület

Pedagógus nap 
Pénteken került sor a városi pedagógusnapi ünnepségre. A Százhalombattán működő óvodák és iskolák dolgozói közül sokan vettek részt a rendezvényen, amelyen díjakat adtak át, és színvonalas műsorral, valamint állófogadással is meglepték a városban dolgozó pedagógusokat. A rendezvényen az Érdi Tankerületi Központ igazgatója és városunk képviselői is jelen voltak.
Megszólaló: Vezér Mihály – polgármester, Rigó Katalin – igazgató, Érdi Tankerületi Központ, Mongyi Éva – pedagógus, Szabóné Pertsényi Krisztina - pedagógus

Óvodák
Az óvodavezetők már értesítették a szülőket arról, hogy melyik intézménybe vették fel gyermekeiket. Csaknem mindenkinek sikerült abba az intézménybe kerülni ahová szeretett volna, de néhány esetben szükség volt áthelyezésekre, mivel az óvodáknak kötelező felvenni a körzetükben lakó gyermekeket.
Megszólaló: Török Sándor - alpolgármester

CSÁO  
Az óvárosi focipályánál tartotta gyermeknapi rendezvényét vasárnap a Családok Átmeneti Otthona. A gyerekek játékos feladatokban vehettek részt, ugrálóvárban játszhattak, Török Sándor, Szabó Gábor és Szalai Attila felajánlásának köszönhetően pedig ajándék vattacukrot is kaptak. Az ebédet Szalai Attila főzte a családoknak.
Megszólaló: Kósa Melinda – intézményvezető, CSÁO, Szalai Attila – önkormányzati képviselő, Bogdán Bence - pszichológus

Foci
Lezárult a 2023/24-es bajnokság a megyei II. osztályú labdarúgócsapatunk számára. A csapat összességében jól teljesített, a hetedik helyen zárták a szezont. Az eredményekről és a további tervekről a VUK SE elnökét kérdeztük. Megtudtuk, hogy már új igazolásokról is tárgyalnak, amelyek közül néhányat már nyilvánosságra is hoztak.
Megszólaló: Katona István – a VUK SE elnöke