Városi Krónika

Adás időpontja: 
2024. március 29, péntek, 18:00
Leírás: 

Egyetértésben – Az egészségügyről, az Eötvös iskola fenntartóváltásáról és a gazdasági társaságokról is tárgyalt szerdán a Képviselő-testület

Köszöntő – Három 90 éves százhalombattai lakosnak vitte el Vezér Mihály polgármester a város és a miniszterelnök születésnapi üdvözletét
„Nagyhét” - A Hét témájaként Húsvéti körképet készítettünk
„Rend a lelke...” - A víz világnapja alkalmából megtisztították az óvárosi Duna-partot és a Csenterics út egy szakaszát
Magabiztosan – Győzelemmel kezdte a rájátszást a battai kézilabdacsapat

Testületi öf.
Szerdán tanácskozott Százhalombatta Önkormányzatának Képviselő-testülete. A képviselők fontos döntéseket hoztak az egészségügyi alapellátással kapcsolatban, tárgyaltak az Eötvös iskola fenntartóváltásának részleteiről, támogatták a Regionális Autista Központ bővítését, és megtárgyalták az önkormányzati cégek és intézmények beszámolóit és üzleti terveit is.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester, Nagy Balázs – alpolgármester, Szalai Attila – önkormányzati képviselő, Szabó Gábor – önkormányzati képviselő

Bizottsági ülések
A Képviselő-testület ülését megelőzően, hétfőn és kedden tartották előkészítő tanácskozásukat az önkormányzat szakbizottságai. Az üléseken megvitatták a legfontosabb testületi napirendeket, és bizottsági hatáskörben is hoztak döntéseket.
Megszólaló: Szalai Attila – elnök, Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság
Szabó Zoltán – elnök, Oktatási és Szociális Bizottság, Szabó Attila – elnök, Környezetvédelmi Bizottság, Kovács Lajos – elnök, Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság

Idős köszöntés
A hét elején köszöntötte Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester a VCSGK gondozóházában élő nyugdíjasokat átadva nekik az önkormányzat húsvéti, 15 ezer forint értékű ajándékutalványait is. Ezen a napon köszöntöttek három 90 esztendős százhalombattait is. Közülük Csordás Lajosné a Gondozóházban él.
Megszólaló: Vezér Mihály – Ph.D. polgármester, Till Erika – a VCSGK ügyvezetője, Török Sándor – alpolgármester, Kállai Sándor, Kurucz János

Autisták világnapja
Március 27-e az Autizmus Világnapja. Ebből az alkalomból szerdán a Szent István térre hívta az érdeklődőket az Arany János Általános Iskola és Gimnázium, amely 2006 óta működteti a Regionális Autista Központot. A résztvevők közös sétával fejezték ki, hogy a különbségek ellenére mindannyian összetartozunk.
Megszólaló: Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó – főigazgató

A Hét témája: Húsvét
A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor az egyház születésére, Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékezünk. A gyerekekhez ilyenkor érkezik a nyuszi, a lányok tojást festenek, a fiúk pedig elindulnak és meglocsolják a lányokat, cserébe pedig piros tojást kapnak. A Hét témájaként mi is a Húsvétról készítettünk összeállítást egyházi és szakrális vonatkozásában.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. - polgármester, Arany Ferenc – katolikus plébános, gyerekek, városlakók

Szemétszedés
Szabó Gábor önkormányzati képviselő egy lelkes csapattal szombat délelőtt megtisztította az óvárosi Duna-partot, valamint a Csenterics utat az Erőműig. Sajnos ez a szakasz változatlanul nagyon szemetes, de szerencsére a Duna-part évről évre tisztább. A szombati munka után édes volt a pihenés vasárnap, amikor a húsvétra készülve feldíszítették a Szent László teret.
Megszólaló: Szabó Gábor – önkormányzati képviselő

Kézilabda
Megkezdte a bajnokság második szakaszát a hétvégén a felnőtt férfi kézilabdacsapat. A Pécs csapata látogatott Százhalombattára és nem távozhattak elégedetten, mivel a mieink magabiztos győzelemmel szilárdították meg pozíciójukat a tabella első helyén. A rájátszásban a mieink minden lehetséges pontot szeretnének megszerezni, hogy ne legyen kérdéses a csapat feljutása.
Megszólaló: Tallér Zsolt – az SZKE elnöke

BKK
Az ünnepi hétvégén sem maradunk program nélkül, tájékoztatott minket Szigetvári József a BKK igazgatója. A húsvéti nagy locsolás idén sem marad el városunk főterén. Hétfőn várják a hölgyeket és a locsolkodni vágyó férfiakat egy autentikus locsolkodásra.
Megszólaló: Szigetvári József – a BKK igazgatója