Városi Krónika

Adás időpontja: 
2023. december 01, péntek, 18:00
Leírás: 

Döntéshozók – Megtartották az év utolsó lépviselő-testületi ülését

Szűrővizsgálatok – Népszerű, és sikeres volt az Egészségnap
Ünnepi fények - A Hét témájaként az Advent Százhalombattai eseményeit és a szervezés körülményeit mutatjuk be
Biztos pontok – Nagyszabású közúti ellenőrzést tartott az Érdi Rendőrkapitányság
Halpéntek – Idén karácsonykor olcsóbb lesz a kiváló minőségű magyar hal

Testületi
Idei utolsó ülését tartotta tegnap a képviselő-testület. A képviselők támogatták a költségvetés-módosítással járó kérvényeket, tárgyaltak a bérleti díjak módosításáról, és fontos döntéseket hoztak az egészségügyi ellátással kapcsolatban is. A legfontosabb napirendi pontokról elsőként Vezér Mihály polgármestert kérdeztük, majd megkértük a képviselőket, emeljék ki a számukra legfontosabb döntéseket.
Megszólaló: Vezér Mihály Ph.D.- polgármester, Szalai Attila – elnök, Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság, Szabó Gábor – önkormányzati képviselő, Nagy Balázs - alpolgármester

Bizottsági
A Képviselő-testület ülését megelőzően mind a négy önkormányzati szakbizottság megtartotta testületi előkészítő tanácskozását. Az üléseken javaslatokat tettek a Képviselő-testületnek, és bizottsági hatáskörbe tartozó napirendekről is döntöttek.
Megszólaló: Szalai Attila – elnök, Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság
Szabó Attila – elnök, Környezetvédelmi Bizottság
Szabó Zoltán – elnök, Oktatási és Szociális Bizottság
Kovács Lajos – elnök, Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság

EÜ szűrés
Egészségnapot tartottak szombaton az önkormányzat és a SZEK összefogásával. A szűrővizsgálatra a 40 és 60 év közöttieket várták, akiknek előzetesen regisztrálni kellett. A résztvevők több állomásból álló vizsgálatsoron mentek végig, amelynek kezdőállomása a vérvétel volt.
megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester, Dr. Berzéki Ferenc – a SZEK főigazgató, Erben Attiláné – főnővér, Szalai Attila – önkormányzati képviselő, Szalai Dániel - polgárőr.

A Hét témája: Advent Százhalombattán
Környezetünkben egyre több jel utal arra, hogy közelednek a decemberi ünnepek, hamarosan már az ünnepi fények is varázslatosabbá teszik az estéket. Idén meglehetősen későn, december 3-án kezdődik az adventi időszak, de városunkban minden korábbinál gazdagabb programot kínál. Vasárnaptól négy hétig tartó főtéri rendezvénysorozattal, színházi előadásokkal, koncertekkel, vásárral töltik meg a várakozás napjait. Nyitó rendezvényként vasárnap délután mindenkit várnak, hogy együtt éljük át a főtéri díszkivilágítás felkapcsolását. A Szent István téren, megnyitják a korcsolyapályát és a karácsonyi vásárt, a résztvevőket Szulák Andrea és Vastag Tamás műsora szórakoztatja. A Hét témájaként az Advent Százhalombattán rendezvény részleteiről készítettünk összeállítást.
megszólaló: Vezér Mihály Ph.D. – polgármester
Szigetvári József – a BKK intézményvezetője
Mahál-Kicikudisz Alexandra – igazgatóhelyettes
Palagyi Réka - igazgató-helyettes

gyerekek

Rendőrségi ellenőrzés
A biztonságos közlekedésre és a biztonsági öv használatának fontosságára hívta fel a figyelmet az Érdi Rendőrkapitányság a héten. Az „egyenruhások” Érden állították meg az autósokat. A szabályokat betartó autósok ajándékot is kaptak, valamint egy szórólapot, amelyen a téli közlekedés fontosabb szabályait foglalták össze.
Megszólaló: Bodó Enikő – közlekedésrendészeti alosztályvezető, Érdi RK

Rétimajor
Az olcsóbb takarmány áraknak és a jó haltermésnek köszönhetően a karácsonyi szezonra jelentősen csökkenhet a hal ára. Sajnos azonban, a magyarok még mindig az Európai Unio átlaga alatti mennyiséget fogyasztanak. A MA-HAL célja, hogy ez a mennyiség évről évre növekedjen. Kedvező hír, hogy a horgászok száma ugrásszerűen növekszik és az élővizekből szabályosan kifogott halak mennyisége is nőtt.
Megszólaló: Lévai Ferenc – az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója, Győrffy Balázs – a NAK elnöke, Dr. Németh István – a MA-HAL elnöke, Dr. Szűcs Lajos – a MOHOSZ elnöke.