Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok!

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött”.
(Sütő András)

 

Tisztelt Szépkorú Százhalombattai Polgárok!

 

Az Idősek Világnapja alkalmából Százhalombatta Város Önkormányzata nevében szeretettel és tisztelettel köszöntöm városunk idős- és szépkorú polgárait.

 

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét hivatalosan az Idősek Világnapjává, mely az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Különösen fontos ebben a mai élethelyzetben, változó világunkban, nemcsak gondolatokban, hanem tettekben is kifejezni hálánkat és megbecsülésünket idős embertársaink felé. Ez a nap a köszöneté, ami jár mindazért, amit a társadalomért, családjukért, gyermekeikért, értünk tesznek.

 

Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagynak, hiszen elődeink alapjaira építkezünk most, ahová a jövő nemzedékei is fognak. A ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül.

 

Azt gondolom, hogy szépkorúnak lenni azt jelenti, hogy az ember gazdag tapasztalattal, bölcsességgel, sokszor humorral, büszkén éli az életet. Amikor már nem a rohanó idő vagy a birtoklás mennyisége, hanem az emberi élet valódi értékei számítanak. Az egészség, a család békéje, ölelő szeretete, az unokák mosolya.

 

Több mint két évtizede együtt ünnepeljük az Idősek Világnapját, és köszöntjük városunk időseit. Bízom benne, hogy a járványt leküzdjük és jövőre személyesen ünneplünk újra.

 

A csomagokat az idén is karácsonykor juttatjuk el Önöknek, így egy hasznosabb és nagyobb ajándékkal tudunk kedveskedni!

 

Kívánom, hogy az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését. Élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert ez hatalmas ajándék!

 

Szívből kívánom Önöknek, hogy jó egészségben, szeretető családi környezetben éljék mindennapjaikat.

 

Vezér Mihály
polgármester