Tisztelt Százhalombattaiak!

A kormány veszélyhelyzetet rendelt el, így arról tájékoztatom Önöket, hogy a Képviselő-testület valamennyi hatáskörét, mint polgármester jogosult vagyok egyszemélyben gyakorolni. E hatáskörömben eljárva úgy döntöttem, hogy március 16-tól az óvodák és a bölcsőde nem fogad gyermekeket az uszoda, a sportcentrum, a kulturális központ, a rendezvényközpont, a könyvtár és a múzeum nem fogad látogatókat. A Polgármesteri Hivatal részlegesen működik, az ügyintézés elektronikus úton történhet, ügyfél személyesen nem látogathatja a Hivatalt. A SZÁKOM a feladatát teljesíti, de ügyfelet nem fogad személyesen. Megkereséseiket telefonon vagy elektronikusan várják.

 

Mindezen intézkedések annak érdekében születtek, hogy a lakosság egészségét és életét megóvjam. Két lehetőség közül kellett választanom. Egyik, hogy a lehető legtovább elhalasztom a szigorú kényszerintézkedéseket, de akkor súlyos áldozatokkal kell számolnom. A másik a jelenlegi megoldás, hogy minél előbb szigorú intézkedéseket foganasítsak, így a legkisebb áldozatok mellett, a legrövidebb időn belül legyünk túl a járványon, és ismét élhessük megszokott életünket.

 

Elnézést kérek mindenkitől, akinek az életében ezekkel az intézkedésekkel kellemetlenségeket okoztam, de csak következetesen, egymással összefogva, határozott intézkedések betartásával kerülhetjük el a vírusfertőzést.

 

Figyeljünk idős embertársaink és gyermekeink egészségére! Vigyázzunk magunkra, tartsuk be azt az alapszabályt, hogy minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor. Az iskolai és óvodai szünetet a gyermekek ne együtt, közös programokkal töltsék el.

 

Arra kérem Önöket, ne járjanak fitnesz klubokba, vendéglátóhelyekre. Bevásárlásaiknál tartsák be egymás közt a legalább egy méteres távolságot, és a felesleges árukészletek felhalmozásától tartózkodjanak.

 

Kedves Battaiak! Az összefogás közös érdekünk! Bízzunk egymásban és segítsük egymás mindennapjait! Figyeljünk idős hozzátartozóinkra, ismerőseinkre, szomszédainkra!

 

Vezér Mihály
polgármester