Tisztelet a mindennapi hőseinknek!

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. Ezen a napon köszöntjük a szakterület dolgozóit, kifejezzük megbecsülésünket azoknak, akik nap mint nap a rászorulók, bajba jutottak, hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak. Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik szociális problémával.

 

A társadalmi felelősség fokmérője az is, hogyan gondoskodik a rászorultakról. Ezen a területen dolgozók áldozatot vállalnak, különösen most a világjárvány idején még fokozottabb terhelésnek vannak kitéve, kockáztatva saját egészségüket is.

 

Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka – szolgálat és hivatás – ez a szó legnemesebb értelmében. Emberfeletti munkát végeznek az utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai.

 

Százhalombattán hosszú ideje ünnepeljük a szociális munka napját, kifejezve az önkormányzat és a város megbecsülését, köszönetét a szociális területen dolgozók iránt. Önök példát mutatnak ebben a nehéz időszakban. Bizony, sokszor a korlátozások miatt a családot is helyettesítve az idősotthonokban. Büszke vagyok arra, hogy példás szolgálatot végeznek!

 

Kívánok Önöknek nagyon jó egészséget és sok sikert munkájukban és magánéletükben!

 

Köszönjük áldozatos munkájukat!

 

Vezér Mihály
polgármester