Számítógépeket kaptak a háziorvosok

Önkormányzatunk 8 darab DELL 3680 típusú korszerű számítógép és az azokra telepíthető Office programcsomag beszerzéséről, továbbá a háziorvosok által használt Ixnet program új gépekre történő áttelepítéséről döntött március 8-án a Százhalom Egészségügyi Intézménybe. Ezzel segítve az oltással kapcsolatosan megnövekedett adminisztrációs feladatok automatizálását, illetve a lakossági oltások hatékony megszervezését.

 

A számítógépek megérkeztek, a beszerelésük és a megvásárolt programok feltöltése folyamatosan zajlik a háziorvosi rendelőkben. Várhatóan a jövő hét végéig már minden százhalombattai háziorvosnál egy korszerű, nagy teljesítményű számítógép segíti a mindennapi munkát és – az oltások miatt – megnövekedett adminisztrációs feladatokat.

 

Önkormányzatunk a tárgyi eszközök beszerzése mellett egy nyilvántartási adatbázis kidolgozásával is támogatta a háziorvosokat, amelyben az oltásra regisztrált battai lakosok adatait tudják rendszerezni, és e-mailben, gyorsabban, hatékonyabban kiértesíteni az oltás időpontjáról. A rendszer jól működik, az 1. számú háziorvosi körzetben már a héten e-mailben hívták be az oltásra váró lakosokat, ezzel is elősegítve és meggyorsítva a megnövekedett adminisztrációs feladatokat. Önkormányzatunk a jövő héttől minden háziorvosnak – aki kéri – telepíteni fogja ezt a nyilvántartási adatbázist.

 

Az oltás időpontjáról szóló kiértesítő e-mailben mindenki megkapja az oltáshoz szükséges kötelezően kitöltendő nyilatkozat elérhetőségi linkjét is, így – akinek van rá lehetősége - azt már kinyomtatva, előre kitöltve hozza magával, ezzel is időt spórolva meg. Kinyomtatott nyilatkozatok megtalálhatóak az Egészségügyi Központ előterében is.

 

Az idős városlakókat – akik nem rendelkeznek e-mail címmel – ugyanúgy telefonon értesíti ki a háziorvosuk, az Ő esetükben nem történt változás a kiértesítésben.

 

Felhívjuk minden városlakó figyelmét, hogy az oltások központi menetrend szerint szervezetten zajlanak, azt befolyásolni, előre hozni nem tudják a háziorvosok!

 

Folyamatosan figyeljék az oltásra szóló regisztráció során megadott e-mail címüket, mert arra fogják kapni az oltás időpontjáról szóló tájékoztatást, amire – adott esetben - azonnali választ várnak!