Paletta

Adás időpontja: 
2024. június 17, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk Dánielfy Gergely, Kollányi Zsuzsi és a New Level Empire százhalombattai előadásáról

ÓVÁROSI TAVASZ
Siménfalvy Ágotát zenés színházi munkái során gyakran találják meg az erős karakterű, női sorsokat bemutató szerepek – mindehhez pedig számos alkalommal Mészáros Árpád Zsolt volt a színpadi partnere. „Óvárosi tavasz, óvárosi esték” – ezt a címet kapta a BKK munkatársainak szervezésében megvalósult program, melynek első állomása Siménfalvy Ágota és Mészáros Árpád Zsolt közös estje volt.
Megszólaló: Siménfalvy Ágota – színművésznő
Mészáros Árpád Zsolt – színművész, énekes

SZÍN-TÉR ÁTADÓ
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. Kameránkkal az ünnepélyes megnyitóra látogattunk el.
Megszólaló: Katona Tamás – gyülekezeti vezető

JÁTÉKKÉSZÍTŐS
Az Iharos Népművészeti Egyesület a Zsámbéki-medencében élő népi iparművészekből alakult. Elsődleges céljuk a hazai népi tárgykultúra felkutatása, feldolgozása és annak továbbadása, valamint kiemelt céljuk az ifjúság és gyermektársadalom beemelése, kézműves tudásuk továbbadása. Tették ez utóbbit az idei Városi Gyermeknapon is.
Megszólaló: Ament Éva – az Iharos Népművészeti Egyesület elnöke

D. GERGŐ A GYEREKNAPON
Dánielfy Gergő a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójában „Az Év Felfedezettje–díj” nyertese lett – ettől kezdve töretlen énekesi, színészi karrierje. Gergő legutóbb a Városi Gyermeknapon, a Janikovszky Éva–díjátadó ünnepségen lépett a százhalombattai közönség elé.
Megszólaló: Dánielfy Gergő – színész, énekes, előadó

FELLEGJÁRÓK
Endrődi Ági azt mondja: a színház iránt érzett elköteleződése és szeretete a főiskola évei alatt tudatosodott benne, olyannyira, hogy azóta is csak ezzel foglalkozik. Na meg persze fellép a Fellegjárók zenekarával – legutóbb Százhalombattán, a Városi Gyereknapon is.
Megszólaló: Endrődi Ági – színésznő

A SZABADSÁG SZOBOR
A „Szabadság megvilágosítja a világot” elnevezésű, ismertebb nevén a Szabadság-szobor – New York előtt, a Liberty Islanden található. Az acélvázas, rézből készült női alakot formáló szobor fején lévő korona hét ága a hét tengert és a hét kontinenst jelképezi.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

KOLLÁNYI ZSUZSI
Kollányi Zsuzsi a magyar zenei paletta egyik legkülönlegesebb női hangja. Ahogy Zsuzsi fogalmaz fontos hívószavai az életében az öröm, a szeretet és a boldogság – melyek a zenéjében is megjelennek. Így volt ez Százhalombattán, a Városi Majálison is.
Megszólaló: Kollányi Zsuzsi – énekesnő

NEW LEVEL EMPIRE
Magyarország egyik legtöbbet játszott zenei produkcióját – a New Level Empire zenekart 2013-ban Nyújtó Sándor és Krajczár Péter hozta létre. Az idén jelentős változáson, tagcseréken átesett formáció tagjaival a Városi Majálison való fellépésük után beszélgettünk.
Megszólaló: Nyújtó Sándor „Newl” – alapítótag, dobos;
Krajczár Péter – alapítótag, billentyűs;
Szabó Misu – basszusgitáros;
Kenéz-Radics Gábriel – énekes;
Hassza Dani – MC;
Takács Dávid – gitáros