Paletta

Adás időpontja: 
2024. február 19, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk Buzay József településtörténeti előadásáról, illetve a BKK és a Könyvtár farsangi rendezvényeiről is

„AZ ÉN FALUM AZ ÓVÁROS”
Ahogy Buzay József 2009-ben fogalmazott: rajzaival megörökíti mindazt, amit szeret, ami tetszik neki… 2024-ben, az idei Magyar kultúra hete egyik rendezvényére, előadóként jött a „Matrica” Múzeumba Buzay József, hogy az érdeklődőknek „Az én falum az Óváros” címmel Százhalombattáról, ill. leginkább a falusi „óvárosi” életről beszéljen, az ókortól egészen a 20. századig, rengeteg családi történettel és fényképekkel.
Megszólaló: Buzay József – előadó, építész

FOTÓSZÍNHÁZ
A békebeli idők nem változtak, viszont eltelt 13 év… de azóta is töretlenül készülnek a korabeli életképek. A korhű kosztümbe öltöztetett fotóalanyok pedig Százhalombattán, 2024 januárjában egy zártkörű céges rendezvény résztvevői voltak.
Megszólaló: Kádár Ferenc – vándorfotográfus

FARSANGI CSALÁDI NAP
Ha már a beköszönésben említettük a farsangot… Most következzék a BKK idei farsangi családi kézműves foglalkozásáról való beszámolónk.
Megszólaló: Gebeiné Lepsényi Katalin – foglalkozásvezető

FARSANG A KÖNYVTÁRBAN
Az imént látott gyerekek 2012 óta jócskán meg- és felnőhettek, a mesei példa viszont örök és a farsang azóta is minden gyerek kedvence. 2024-ben is beöltözve várták a HBVK munkatársai a farsangi mesedélutánra az érdeklődőket.
Megszólaló: László Anikó – mesemondó, gyermekkönyvtáros

KOPERNIKUSZ
Kopernikusz nevéhez fűződik a heliocentrikus világkép kidolgozása. A lengyel csillagász korszakalkotó elmélete a XVI. században máig hatóan forradalmasította a világról alkotott tudományos világképet. Méltán került történelmi sorozatunkba Kopernikusz élete és munkássága.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

GIDÓFALVY ATTILA
Takáts Tamás a Freedom zenekarral együtt először 2013-ban lépett a közönség elé. 2024-ben, a sorban az ötödik közös koncerten viszont már zenésztársa, Gidófalvy Attila – a Beatrice, a Karthago, a Lord, a Fáraó és még számtalan zenekar billentyűse, a magyar rockzene utánozhatatlan és egyedi alakja – is vele tartott.
Megszólaló: Gidófalvy Attila – Máté Péter-díjas zenész, zeneszerző