Paletta

Adás időpontja: 
2024. január 29, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban egyebek mellett beszámolunk a FeZenBa Zenekar koncertjéről, és a Tűzfészek Társulat látványos előadásáról is

FEZENBA
„Egy este, ahol a lelkek összeértek.... Csodálatos zene, dalokkal, versekkel, mozdulatokkal fűszerezve, és nem utolsó sorban egy befogadó, szeretettel teljes közönség.” – ez olvasható a Felhőjárók Alapítvány közösségi oldalán a FeZenBa, vagyis a Felhőjárók Zenélő Barátainak irodalmi koncertjéről, amely a HBVK Magyar Kultúra hetének nyitórendezvénye volt.
Megszólaló: Kovács Marianna – a HBVK igazgatója

MŰVÉSZETI ISKOLÁS KIÁLLÍTÁS
A Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tagozatának félévi kiállítása szintén a Magyar Kultúra hetének rendezvényeként kapott helyet, ezúttal a BKK előtéri vitrinjeiben.
Megszólaló: Dobolán Judit – képzőművészet tanár

MÚZEUM
A „Matrica” Múzeum és Régészeti Park még április 1-jéig zárva tart – de örömmel számolunk be Önöknek, hogy a Magyar Kultúra Hete program-sorozat részeként két rendezvényre is várják az érdeklődőket. Adásunkkal egyidőben nyílik a közösségi kiállítás-sorozat első tárlata, majd pedig egy helytörténeti előadást szerveznek az intézmény munkatársai.
Megszólaló: Takácsné Németh Gabriella – a „Matrica” Múzeum igazgatója

BARKA SZOFI KIÁLLÍTÁSA
Barka Szofi egészen kis korától járt a „Látás Iskolájá”-ba László Bandyhoz és mesterének  köszönheti azt is, hogy alkotásaiból kiállítás nyílt a BKK Lépcső Galériájában.
Megszólaló: Barka Szófia – képzőművész

PÁGER ANTAL
Páger Antal klasszikus és modern darabokban, tragédiában, komédiában, groteszkben egyaránt kiválóan alakított. Számtalan kisembert formált meg hitelesen, naturalizmusba hajló parasztábrázolása újdonságnak számított, időskori szerepei pedig mély humánumot sugároztak. Páger Antal Kossuth-díjas színművész, kiváló művész élete és munkássága került ezúttal történelmi sorozatunkba.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

TAKÁTS TAMÁS
Az idei újévi koncerten a magyar rockzene két állócsillagával, Takáts Tamással és Gidófalvy Attilával muzsikált a Freedom Jazz Quartet. Takáts Tamás rock- és bluesénekes, a Karthago és az East zenekarok egykori frontembere, a Takáts Tamás Blues Band alapítója – immár 5 éve lép fel a Freedom tagjaival.
Megszólaló: Takáts Tamás – Máté Péter-díjas rock- és bluesénekes, dobos és gitáros

FÉNYCIRKUSZ
2002-ben underground amatőr csapatként indult a Tűzfészek Társulat története, de az azóta eltelt évek alatt – többnyire autodidakta módon – egyre több technikát elsajátítottak. Kibővítették a műsorkínálatot, így a képzett cirkuszi művészekből álló csoport egyedülálló jelmezekkel és minőségi koreográfiákkal lép már fel a legkülönfélébb rendezvényeken. Szepesi Bálinttal, a Tűzfészek Társulat vezetőjével, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban való fénycirkusz előadásuk után beszélgettünk.
Megszólaló: Szepesi Bálint – a Tűzfészek Társulat vezetője