Paletta

Adás időpontja: 
2023. szeptember 18, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk az Irigy Hónaljmirigy koncertjéről, az Álomvándorok Társaságának legutóbbi előadásáról, és Marót Viki koncertjéről is

FEKETÉNÉ RITA KIÁLLÍTÁSA
Feketéné Takács Rita, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium művésztanára „Vidékek, legbelül” című, első önálló kiállítása volt az idei Eötvös napok nyitóeseménye Ercsiben, az Eötvös József Művelődési Házban.
Megszólaló: Feketéné Takács Rita – művésztanár

JEKYLL ÉS HYDE
A Jekyll és Hyde című musical Robert Louis Stevenson skót regényíró „Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete” című novellája alapján készült és egy lebilincselően dinamikus, horrorisztikus és egyben elgondolkodtató mű lett belőle. Az Álomvándorok Társasága Színisuli és Társulat legújabb bemutatójának főpróbáján készültek a most következő felvételek.
Megszólaló: Soós Márton – társulatvezető, színművész

FÚVÓSOK
A Hubay Jenő Ifjúsági Fúvószenekar 1998-ban alakult a budapesti XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola növendékeiből. A Batta Balett Stúdió égisze alatt létrejött Proseccós éjszakák legutóbbi rendezvényén a latinos dallamok kaptak főszerepet.
Megszólaló: Serdült Ádám – másodkarmester, klarinétos szólamvezető

HÉTTORONY
A Héttorony legenda szimbolikája a magyar kultúrtörténetben a Kárpát-medence népi műveltségét, kollektív emlékezetét és kreativitását, valamint a nagy elődök szellemi hagyatékát jelenti. E kincsek között találjuk Makovecz Imre életművét is. A Duna Művészegyüttes Héttorony című táncelőadása Kiss Ferenc zenéjére épülve kíván emléket állítani Makovecz Imre szellemi hagyatékának.
Megszólaló: Juhász Zsolt – a Duna ME művészeti vezetője, rendező-koreográfus

VARGA-BALÁSSY
2005-öt írtunk, amikor elindult a Megasztár harmadik évada. Ebben a szezonban lett Varga Feri az év férfihangja, de ennél jóval többet nyert: itt ismerte meg a leendő feleségét, Balássy Bettyt. A Megasztár álompárja, Varga Feri és Balássy Betty nyitotta a fellépők sorát az idei Battai Napok nagyszínpadán.
Megszólaló: Balássy Betty – énekesnő;
Varga Feri – énekes

IRIGY HÓNALJMIRIGY
Napjaink egyik legsikeresebb magyar könnyűzenei produkciója, az Irigy Hónaljmirigy, néhány fiatal barátságából és egy máig emlegetett szilveszteri bulival kezdődött. A zenei paródiáiról és ezek közé szervezett humoros tévéműsorairól ismert együttes idén is fellépett a Battai Napokon.
Megszólaló: Sipos Péter – énekes;
Kabai László – dobos;
Csarnoki Antal – gitáros

DJ DOMINIQUE
Várkonyi Attila 1985 óta lemezlovasként és ceremóniamesterként is dolgozik, DJ Dominique néven. Ő alapította az ún. Fergetegparty-t, amely különböző rádiós bulik keretein belül kelt igazán életre – idén ismét a Battai Napokon is.
Megszólaló: Várkonyi Attila – DJ Dominique

MARÓT VIKI
Marót Viki gyerekkorában gitározni tanult és eredetileg apáca szeretett volna lenni, de végül mégis az énekesi pályafutást választotta, miután megnyert egy középiskolai Ki mit tud?-ot, majd 2003 óta a Novai Gábor által alapított Nova Kultúr Zenekar énekesnője lett. Marót Viki zenekarával már a szombati napon lépett fel a Battai Napokon.
Megszólaló: Marót Viki – énekesnő

GUEZDUMP
A Guezdump együttest négy battai srác alkotja, akik fiatalos lelkesedéssel és kirobbanó energiával játszanak mindenki által ismert, lendületes rock dalokat. A fiúk a 2023-as Battai Napok kisszínpadán léptek legutóbb a közönség elé.
Megszólaló: Berczi Zsigmond – szólógitáros;
Szemere Dominik – dobos;
Lang Mátyás – énekes, gitáros;
Kun Gergely – basszusgitáros