Oltópont lesz városunkban március 18. és március 21. között!

Önkormányzatunk az elsők között jelentkezett a Pest Megyei Oltási Munkacsoportnál, hogy minden tárgyi eszközt és humán erőforrást megad ahhoz, hogy Százhalombattán is legyen oltópont kialakítva.

 

A Munkacsoport döntése alapján március 18-tól március 21-ig oltópont működhet városunkban, amely időszak alatt 864 fő 60 év feletti lakost tudnak szakorvosaink Pfizer vakcinával beoltani.

 

Az oltópont az Egészségügyi Intézményben, a volt röntgen rendelés helyén (az egynapos sebészet mellett) került kialakításra. Önkormányzatunk a szakrendelőt kifestette, fertőtlenítette, az udvaron sátrat állított fel székekkel, hogy az oltásra érkező betegek kényelmesen, az időjárás viszontagságaitól védve várakozzanak.

 

Az oltópont kialakítása városunkban - reményeink szerint - jelentős mértékben meggyorsítja a regisztrált battai lakosok beoltását, hiszen ezzel párhuzamosan háziorvosaink is folytatják a több hete tartó oltási programjukat.

 

Az oltások központi menetrend szerint szervezetten zajlanak, azt befolyásolni, előre hozni sem az Önkormányzat, sem a háziorvosok nem tudják!     

 

Vezér Mihály
polgármester