Nyílt levél a Forrás Néptáncegyüttes, Szigetvári József együttes és művészeti vezető részére

Tisztelt Szigetvári József Úr!

 

Örömmel értesültem arról, hogy Pest Megye Közgyűlése döntése alapján a Megyenapi kitüntetettek között a 35 éves Forrás Néptáncegyüttes, valamint Sikentáncz Szilveszter néptáncpedagógus, a Forrás egyik kiemelkedő koreográfusa, tanára is szerepel. Büszke vagyok arra, hogy a megyében, a megyéért kimagaslót alkotóknak adományozott díjazottak között Százhalombatta ismét a kiválóságok sorait erősíti. A Közép-Magyarországi Folklórszövetség ajánlása és döntése alapján, tevékenységük elismeréseként Pest Megye Népművészetért díjat az idén a Forrás Néptáncegyüttesnek, valamint Sikentáncz Szilveszternek adományozta.

 

A  Forrás Néptáncegyüttesre nagyon büszkék vagyunk, hiszen nem csak városunk kulturális életének meghatározó szereplői, hanem az ország és a világ számos pontjának is. Szervezői Európa legnagyobb nemzetközi fesztiváljának, a Summerfestnek, biztosítják az utánpótlást a    Művészeti Iskola keretében, állandó szereplői városi eseményeinknek. Az elmúlt 35 év számtalan hazai és nemzetközi sikert, minősítést, díjat eredményezett. Az Ön vezetésével egy olyan folklór mozgalmat indítottak el, amely példaértékű a nemzeti kultúrkincsünk, a folklór értékeinek megőrzése, átadása érdekében.

 

Sajnos a koronavírus-világjárvány miatt a nagy hagyománnyal rendelkező 20. Megyenapi ünnepség sem kerülhetett megrendezésre, de az elismerés így sem marad el.

 

Szívből gratulálok a kitüntető díjhoz és elismerésemet fejezem ki magam és Százhalombatta Város Önkormányzata nevében. Magas színvonalú szakmai munkájukhoz, tevékenységükhöz kívánok további sok sikert és nagyon jó egészséget. A közelgő ünnepekhez pedig meghitt adventi készülődést!

 

Vigyázzon magára! Vigyázzunk egymásra!

 

Százhalombatta, 2020. december 7.

 

Tisztelettel:
Vezér Mihály Ph.D.
polgármester