Híradó

Adás időpontja: 
2024. október 16, szerda, 19:00
Leírás: 

TŰZKERESZTSÉG – Előkészítették a bizottságok a 17-i Képviselő-testületi ülést

ÚJULT ERŐVEL – Megalakult Tárnok Képviselő-testülete is
KIZÖLDÜL – Elkezdték leteríteni a Sportcsarnokban a műfüvet a pályára

MOKB
Az önkormányzati szakbizottságok közül másodikként a Műszaki, Oktatási és Kulturális Bizottság tartotta meg ciklusnyitó ülését kedden délután. A tanácskozáson – egyebek mellett – napirendre került az iskolák felvételi körzetének megállapítása, a Csónakázó-tó környezetének fejlesztése, és a Pro Urbe Százhalombatta elismerés idei díjazottjának személyére is javaslatot tettek.
Megszólaló: SZABÓ ATTILA – ELNÖK, MOKB

Pénzügyi
A képviselő testületi ülést megelőző ülések sorát a Pénzügyi Egészségügyi és Szociális Bizottság tanácskozása zárta. A legfontosabb téma a költségvetés módosítása volt, de tárgyaltak a bizottság ügyrendjéről és egészségügyi kérdésekről is. Zárt ülésen végül a város díjazottjairól is döntött a bizottság.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – ELNÖK, PESZB

Tárnok
Tárnokon is megtartotta az új Képviselő-testület az alakuló ülését. A legfontosabb változás az, hogy ettől a ciklustól kezdve több képviselő alkotja a testületet és egy nagy projekt miatt két alpolgármesterrel kezdik meg a 2029-ig tartó ciklust. A változásokról a település polgármesterét kérdeztük.
Megszólaló: DR. LUKÁCS LÁSZLÓ – POLGÁRMESTER, TÁRNOK

Focipálya
Elkezdték leteríteni az új műfüves focipálya borítását. A pályának lassan a felét már műfű borítja és ha minden jól megy a jövő hét elejére már az illesztésekkel is elkészülnek. Ezt követően megérkezik a kvarchomok és a gumiőrlemény is a pályára.
Megszólaló: KATONA ISTVÁN – ELNÖK, VUK SE

KÉSZ-előadás
Gróf Esterházy János a huszadik századi történelem jelentős, mártír sorsú politikusa volt. 1942-ben, a szlovák parlament tagjaként egyedül ő nem szavazta meg a zsidóság kitelepítéséről szóló törvényt. Ennek ellenére, a szovjet hatalomátvételt követően, letartóztatták, és élete végéig munkatáborban, illetve börtönben tartották. Életéről és sorsáról monográfusa, Molnár Imre tart előadást október 18-án, a KÉSZ helyi csoportja szervezésében.
Megszólaló: TÓTH ERNŐ – ELNÖKSÉGI TAG, KÉSZ

AJÁNLÓ: Summerfest Táncpanoráma
Híradónk után visszarepítjük nézőinket a folklór világába. A Summerfest táncpanorámáiról készült felvételt láthatják melynek köszönhetően újra átjárhatja önöket az igazi nyári fesztiválhangulat. Maradjanak velünk!