Híradó

Adás időpontja: 
2024. október 15, kedd, 19:00
Leírás: 

ÚJ ERŐVEL – Ma tartotta első ülését az Ifjúsági, Sport, Közrendi és Környezetvédelmi Bizottság 

„JÁTSZANI IS ENGEDD...” - Pályázaton nyert új kültéri játékot a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodája
HITTEL-LÉLEKKEL – Három százhalombattai iskolában tart hittanórát a Hit Gyülekezete

ISKKB
Ma ülésezett először a múlt héten alakult Ifjúsági, Sport, Közrendi és Környezetvédelmi Bizottság. A bizottsági tagok tárgyaltak a költségvetés módosításáról, a Csónakázó-tó környezetének fejlesztéséről, zárt ülésen pedig városi és megyei kitüntető címek adományozására tettek javaslatot.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – ELNÖK, ISKKB

Óvárosi óvoda
Kellemes meglepetés érte a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájába járó gyerekeket. Az intézmény sikeresen szerepelt egy pályázaton, amelynek eredményeként kültéri babaházzal gazdagodott az udvaruk. A játékot ma délután összeszerelve szállították az óvodába.
Megszólaló: MARKOVICH BÉLA – ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ, MAPEI KFT.
MIKULÁSIK JUDIT – IGAZGATÓ, PITYPANGOS ÓVODA

Hittan
A 2024/25-ös tanévben, három iskolából, összesen 16 százhalombattai diák választotta a Hit Gyülekezete hittan oktatását. A gyerekek játékos, interaktív formában ismerkedhetnek meg a Biblia történeteivel, és azok erkölcsi üzenetével. 
Megszólaló: KATONA TAMÁS – LELKÉSZ

Bor
Jó minőségűnek mondható az idei szőlő-, és bortermés. Mérges István a Csobolyó Borbarát Egyesület tagja minden évben készít saját borokat, amelyekkel eredményesen szerepel a borversenyeken is. Idén, az átlagos szüreti idő előtt bő egy hónappal korábban elkészítette  fehér borát, a vörös pedig a napokban került hordóba. A szokatlan időjárás, korán adott munkát a borászoknak.
Megszólaló: MÉRGES ISTVÁN

Szén-monoxid
A fűtési szezon kezdete előtt fontos átnézetni a lakások kazánjait, tüzelőberendezéseit, különösen, ha azok nyílt tűzterű gázüzemű gépek. Sajnos hiába hívják fel erre az emberek figyelmét, minden évben megtörténik a baj, szén-monoxid mérgezésekről, valamint lakástüzekről szólnak a híradások, amit a nem megfelelően karbantartott fűtési berendezés okozott.
Megszólaló: NÉMETHY ZITA – HELYETTES SZÓVIVŐ, PVKI

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal kézilabdával és labdarúgással várjuk a sportkedvelőket. Maradjanak
velünk!