Híradó

Adás időpontja: 
2024. október 14, hétfő, 19:00
Leírás: 

VÉGZŐSÖK – Pénteken feltűzték a szalagokat az idén ballagó Arany iskolás tanulókra

„MI LESZEL HA...” - Szakmák napját tartottak az Eötvös iskolában
NAPLÓ – Nyolcvanharmadik születésnapja alkalmából kiállítása nyílt László Bandynak

Szalagavató
Pénteken rendezte meg szalagavató bálját az Arany iskola. Az intézmény ezúttal is a BKK-ban tartotta az emlékezetes eseményt, ahol méltó körülmények között fogadhatták vendégeiket a diákok. A program hasonló volt a korábbi évekéhez, az iskola tanulói műsorral lepték meg a végzős diákokat.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – FŐIGAZGATÓ, ARANY ISKOLA

Eötvös
Ma délelőtt Szakmák Napját tartottak az Eötvös iskolában. A diákok több témával és foglalkozással is találkozhattak. Az egész iskolára kiterjedt a
program, a kisebbek látványos és érdekes előadásokat, a nagyok pedig a továbbtanuláshoz szükséges prezentációkat tekinthettek meg.
Megszólaló: VERLICS-KARSAI MELINDA – IGAZGATÓ HELYETTES
FODOR ÁDÁM – LÁBTENGÓ VILÁGBAJNOK

László Bandy
Október 8-án töltötte be 83. életévét László Bandy képzőművész. A születésnapjaihoz kapcsolódó hagyományt követve, idén is kiállította az elmúlt év rajztermésének legjavát. Az alkotásokon tükröződik a művész betegsége, de az öröm és a remény vonásait is láthatjuk a papírlapokon.   
Megszólaló: LÁSZLÓ BANDY – KÉPZŐMŰVÉSZ

SZÁKOM
A megreformált szelektív gyűjtésnek köszönhetően egyre kevesebb a műanyag palack a gyűjtőedényekben. Ez már a Szákom Kft. számára is érezhető, de a többi hulladék mennyisége nem változott. Az egyéb újrahasznosítható hulladékokat a Hulladékudvarban díjmentesen átveszik.
Megszólaló: TŐKE GYULA – FŐMÉRNÖK, SZÁKOM KFT.

Családi nap
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, szezonzáró családi napot rendeztek október 12-én a Régészeti Parkban. A résztvevőket kézműves foglalkozás, közösségi játék, idegenvezetés és ételkóstoló várta, a „Matrica” Múzeum épületében pedig egy különleges koncertet hallgathattak meg a vendégek.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, „MATRICA” MÚZEUM
ÖLVEDI GÁBOR – ZENÉSZ

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben újabb emlékezetes programokat idézünk fel a 30. Battai Napok rendezvénysorozatából. Maradjanak velünk!