Híradó

Adás időpontja: 
2024. október 11, péntek, 19:00
Leírás: 

VÁROSVEZETŐK – Megválasztották Százhalombatta alpolgármestereit és az önkormányzati bizottságok tagjait

HIT ÉS OKTATÁS – Ünnepélyesen is megtörtént az Eötvös iskola fenntartóváltása
ÖRÖKSÉGÜNK – Tíz millió forint támogatás érkezett a Csoóri Alapból a Magyarok Öröksége alapítványhoz

Testületi
A héten háromszor ülésezett az Önkormányzat Képviselő-testülete. A hétfői és a szerdai előkészítés után, október 10-én az alpolgármesterek személyéről, az önkormányzati szakbizottságok és a városi cégek felügyelő bizottságainak összetételéről döntöttek, valamint a tisztségviselők javadalmazását is meghatározták.  
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY – POLGÁRMESTER,TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER,NAGY BALÁZS – ALPOLGÁRMESTER, BÓNA ZOLTÁN – ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Eötvös
Csütörtökön kettős ünnepre gyűlt össze a százhalombattai református közösség. Először a református templom felszentelésének 25. évfordulójáról emlékeztek meg, majd a gyülekezet átvonult a szeptember elsejétől református intézményként működő Eötvös iskolába és ott iskola átadó ünnepséget tartottak.
Megszólaló: NYILAS ZOLTÁN – AZ ÉSZAKPESTI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE ESPERESE, SÁROSI GÁBOR – LELKÉSZ, DR. BRAUSWETTERNÉ PAPP ÉVA – IGAZGATÓ, SÁROSI MÁRIA – LELKÉSZ, DR. P. TÓTH ZOLTÁN - AZ ÉSZAKPESTI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE FŐGONDNOKA, TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER, BÓNA ZOLTÁN – OGY. KÉPVISELŐ

Csoóri Alap
Közel 10 millió forintos támogatást adott át a Magyarok Öröksége Alapítványnak, Kardosné Gyurkó Katalin a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója. A rendezvényen Bóna Zoltán az alapítvány elnöke is részt vett.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – MŰVÉSZETI IGAZGATÓ, PFAMI
BÓNA ZOLTÁN – ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ, ELNÖK, MAGYAROK ÖRÖKSÉGE ALAPÍTVÁNY, KARDOSNÉ GYURKÓ KATALIN – MINISZTERI TANÁCSADÓ, KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM

Freedom
A holokauszt 80. évfordulója alkalmából szervezett városi megemlékezés-sorozat záróakkordjaként október 13-án a Freedom Zenekar és Pajor Tamás zenész, költő tart verses-zenés estet a Szín-Tér Rendezvényteremben. A program részleteiről Katona Tamás menedzsert kérdeztük.
Megszólaló: KATONA TAMÁS – MENEDZSER, FREEDOM ZENEKAR

Családi nap
Családi napot hirdetett a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Százhalombattai Szervezete. Október 12-én délelőtt a téglagyári keresztnél várják az érdeklődőket, akiknek – a kötetlen beszélgetés mellett – érdekes közösségi programokban, vetélkedőkben, bográcsos ebédben lehet részük.
Megszólaló: TÓTH ERNŐ – ELNÖKSÉGI TAG, KÉSZ

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is különleges összeállítással várjuk nézőinket. Újabb érdekességeket tudhatnak meg a Holdról, Tamási József atyával amerikai élményeiről beszélgetünk, fontos és hasznos információkkal szolgálunk a rágcsálók elleni küzdelemről, szakácspárosunk pedig savanyú szüzet készít. Képes ajánló következik.