Paletta

Adás időpontja: 
2024. június 24, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk a Battai Könyvünnep eseményeiről, az Álomvándorok Társulatának Mamma Mia-előadásáról és az Arany Gáláról is

VÁR A CIRKUSZ
A Baross Imre Artista- és Előadóművészeti Akadémia néhány növendékének bemutatójára a BKK lépcsős teraszán került sor. Lombos Mártonnal az egyik táncteremben beszélgettünk, miközben a társai még készültek a fellépésükre.
Megszólaló: Lombos Márton – zsonglőr

ARANY GÁLA
Az Arany Gála a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanév végi tehetséges tanulókat felsorakoztató gálaműsora, melynek az idén is a BKK adott otthont. A közel 170 gyermeket számos kreatív pedagógus is segítette, támogatta a felkészülésben és a fellépés során is, hogy igazán vidám és emlékezetes legyen ez az este.
Megszólaló: Rónainé Bodnár Judit – főszervező, pedagógus

KÖNYVHETI BALÁZZSAL
Véghelyi Balázs ’nem csupán’ a Halom Televízió szerkesztő-műsorvezetője, hanem 2013-as megalapítása óta az Üveghegy Kiadó vezetője is. Ebben a ’minőségében’ a 9. Battai Könyvünnep előestéjén és egy héttel a 95. Ünnepi Könyvhét előtt a HBVK-ban rendezett könyvbemutató kapcsán beszélgettünk.
Megszólaló: Véghelyi Balázs – az Üveghegy Kiadó vezetője

„DOBJ EL MINDENT…”
„A történet folytatódik” – ez volt az alcíme a 9. Battai Könyvünnepnek, melynek nyitányaként ezúttal is a Szent István térre, közös olvasásra invitálták a gyerekeket és a városlakókat a HBVK munkatársai.
Megszólaló: Kovács Marianna – a HBVK igazgatója

BODZA MESEMŰHELY
A főtéri közös olvasás után Szélpál Stefi, Rédli Éva és Krisztics Csaba óvodásoknak szóló műsorával, a gyermekkönyvtárban folytatódott a 9. Battai Könyvünnep.
Megszólaló: Rédli Éva – drámapedagógus;
Szélpál Stefi – drámapedagógus

NEM BESZÉLÜNK RÓLA
„Miért gondolják a felnőttek, hogy ha nem beszélünk róla, akkor a problémák nem is léteznek?” – ez is lehetne a mottója Solti Gyöngyi első ifjúsági regényének, mely érzékenyen, éleslátóan, máskor fájóan ismerősen, de mégis humorosan jeleníti meg egy kamasz mindennapi vagy épp a legkevésbé sem mindennapi kihívásait. A Százhalombattai Arany János Gimnázium tanárának „Nem beszélünk róla” című könyve bemutatójára a 9. Battai Könyvünnepen került sor.
Megszólaló: Solti Gyöngyi – író, pedagógus

DÉLI HARANGOZÁS
A magyar és nyugati hagyomány szerint a minden nap, déli 12 órakor megszólaló déli harangszó a nándorfehérvári diadallal függ össze, amikor a középkori keresztény Magyar Királyság déli kapujának tartott végvárat Hunyadi János „védője a keresztnek, megrontója büszke tarnak” megvédte a muszlimok támadásától.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

MAMMA MIA
A Mamma Mia! az azonos című West End-musical 2008-as filmváltozata. A romantikus zenés filmvígjáték az ABBA együttes dalaira épül és az egyiknek a címét viseli. Az Álomvándorok Társasága Színisuli és Társulat ezt a népszerű musicalt választotta ún. adománygyűjtő előadásuknak, melynek célja az Álomvándor Színház létrehozatala. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezett két előadás helyett hármat kellett tartaniuk, és a három nap alatt 1200 néző nézte meg az előadásukat. A most következő beszélgetés során a próbaból és az egyik előadásból is mutatunk felvételeket.
Megszólaló: Soós Márton – társulatvezető, rendező

BAD GROOVEE
A BKK által szervezett Ifjúsági Zenei Napok keretén belül a Szent István téren felállított nagyszínpadon elsőként a Bad Groovee zenekar lépett a közönség elé. Hogy mit hoztak erre a koncertjükre, erről is kérdeztük a formáció két ’frontemberét’.
Megszólaló: Raczkó Enikő – énekesnő, dalszerző;
Csiki Antal – basszusgitáros-dalszerző, zenekarvezető