Híradó

Adás időpontja: 
2024. június 12, szerda, 19:00
Leírás: 

ARANYSZÍV – Támogatóit és segítőit köszöntötte ma délután a Sérültekért Alapítvány

ECSET, VONÓ – Holnap és holnapután lehet beiratkozni az Alapfokú Művészeti Iskolába
ÉLMÉNY-PARK – Izgalmas programokat kínál szombaton a Régészeti Park

Aranyszív
Ma délután tartotta hagyományos Aranyszív-ünnepét a Sérültekért Alapítvány. Az eseményen megvendégelték azokat, akik az elmúlt évben segítették a szervezetet. Az ünnepség részeként átadták az Aranyszív-díjat is, amelyet idén Molnár Piroska önkéntes vehetett át.
Megszólaló: SINKA LÁSZLÓ – ELNÖK, SÉRÜLTEKÉRT ALAPÍTVÁNY 
CZECZON ZSUZSA – INTÉZMÉNYVEZETŐ
KANYÓ ZSOLT
DANI GÁBOR
MÉSZÁROS GÁBOR
TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

SZAMI
Csütörtökön és pénteken, 14 és 18 óra között lehet beiratkozni a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola ősszel induló zenei, illetve képzőművészeti képzéseire. Az intézmény ezt megelőzően, a hagyományokat követve, hangszerkóstolgató, festékpróbálgató foglalkozást tartott a Városi Gyereknap keretében.
Megszólaló: KUN KATALIN – IGAZGATÓ, SZAMI

Régészeti Park
Izgalmas élmények várnak azokra, akik szombaton ellátogatnak a Régészeti Parkba. A résztvevők ingyenes tárlatvezetésen és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, és találkozhatnak egy magyar és külföldi tagokból álló agyagfal-építő csapattal is, akik bemutatót tartanak a megjelenteknek.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, „MATRICA” MÚZEUM

Solti Gyöngyi
Solti Gyöngyi az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban dolgozik matematika–fizika szakos tanárként. Emellett íróként is egyre többen ismerik őt. 2018-ban novelláskötetet jelentetett meg, a 95. Ünnepi Könyvhétre pedig egy ifjúsági regénnyel készült: a „Nem beszélünk róla” első könyvmutatóját a Battai Könyvünnepen tartották, ott beszélgettünk a szerzővel.
Megszólaló: SOLTI GYÖNGYI – ÍRÓ

Zorall
Több év kihagyás után június 14-én ismét kerékpártúrát szervez a Zorall zenekar a Velencei-tó körül. Útba ejtik a Kun Péter-emlékművet is, ahol megemlékeznek a legendás százhalombattai gitárosról, a nap végén pedig koncert várja a
zenekedvelőket a velencei Drótszamár Kempingben.
Megszólaló: LÉVAI-HANGYÁSSY LÁSZLÓ – ZENÉSZ

AJÁNLÓ: A BŰVÖS MOTIVÁCIÓ – 3. RÉSZ
Híradónk után Pécsi Rita neveléskutató motivációról tartott előadásának harmadik részét láthatják nézőink. Maradjanak velünk!