Híradó

Adás időpontja: 
2024. május 24, péntek, 19:00
Leírás: 

KULTUP – Ismert előadóművészekkel találkozhattak az Arany gimnazistái

CSAPATMUNKA – Önkénteseket toboroz a Summerfest idejére a Forrás
ÚTLEVÉL – Egyre kisebb a nyári külföldi utak választéka, mivel megteltek szállodák

Arany
A KultUp program keretében látogattak el ismert, népszerű előadóművészek az Arany János iskolába. Az intézmény gimnazistái – mások mellett – találkozhattak Bánki Benivel és a Rippel fivérekkel is. A vendégek interaktív foglalkozásokat tartottak: a diákok különleges mozgásformákat próbálhattak ki, és kreatív írásgyakorlatokkal is szórakozhattak.
Megszólaló: GERGELYFY ZSÓFIA – SZERVEZŐ,  ADORJÁNNÉ KÁLDI BOGLÁRKA – FŐIGAZGATÓ-HELYETTES, BÁNKI BENI,  RIPPEL VIKTOR,
RIPPEL FERENC

Önkéntesek
Önkénteseket toboroz a Summerfest idejére a Forrás. Szerdán a SZISZKI -ben csütörtökön pedig az Arany iskolában tartottak előadásokat a diákoknak. Az önkéntesek sok fontos feladatot látnak el. Lesz akinek a műszaki tudására, másoknak a tolmácsolási képességére lesz szükség, de olyanokat is keresnek akik a külföldi csapatok koordinálását segítenék.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, FNFSZ

Utazási iroda
Aki még csak most gondolkodik arról, hogy hová utazzon a nyáron, annak már nem sok választása van. A külföldi desztinációkba már elfogyott a legtöbb hely és a repülőgépek is tele vannak. Természetesen vannak még szabad helyek, de a „későn ébredőknek” mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia.
Megszólaló: BAKONYI ZSÓFIA - FIÓKVEZETŐ

Kockás
Pörkölt, hamburger és gyros tál is kapható lesz holnap a Tavi sárkányhajó versenyen. Egy helyi kifőzde tulajdonosa és csapata készíti majd el a finom ételeket. Az előkészületek már megtörténtek, de minden fogást frissen, helyben készítenek el a holnapi napon.
Megszólaló: OSÁND DÉNES - ÜZLETVEZETŐ

Lovastábor
Idén nyáron négy lovastábort szervez Ozmitz Klára a Karácsony-tanyán, amelyekre óvodásokat és felnőtteket egyaránt várnak. A résztvevők a lovaglás mellett állatgondozási ismereteket is szerezhetnek, hiszen több mint száz állattal találkozhatnak.
Megszólaló: OZMITZ KLÁRA

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal is érdekes összeállítással várjuk nézőinket. József atyával a pünkösd eredetéről, csillagász szakértőnkkel pedig a napkitörésekről beszélgetünk, ellátogatunk a megújult dunafüredi cukrászdába, szakácspárosunk pedig gyereknapi édes tésztát készít. Képes ajánló következik.