Paletta

Adás időpontja: 
2024. április 15, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk a Csoportterápia című musical százhalombattai előadásáról és az ADÁ trió koncertjéről is

MEDVÉS MESÉK
Március 28-a és április 5-e között a HBVK gyermekrészlegében Tavaszi mesenapokkal várták az érdeklődőket. A medvék körül forogtak az események, és végül családi mesedélutánnal zárult a sokszínű program-kavalkád.
Megszólaló: László Anikó – mesemondó, gyermekkönyvtáros

SZEMLÉLŐDŐK
Feketéné Takács Rita a százhalombattai Arany Iskola rajztanáraként folyamatosan ’alkot’ – a szó szoros és átvitt értelmében is, de a saját alkotói énje háttérben van, ill. volt, hiszen immár a második önálló kiállításáról számolhatunk be Önöknek. „Szemlélődők” – ezt a címet kapta a BKK Lépcső galériájában nyílt kiállítása.
Megszólaló: Feketéné Takács Rita – képzőművész, rajztanár

MARGIT DÁN KIRÁLYNŐ
II. Margit 1972 januárjában, apja halála után foglalta el a trónt, így ő lett Dánia második női uralkodója, egészen pontosan 52 évig. A rendkívül sokoldalú és hatalmas népszerűségnek örvendő királynőről szól történelmi sorozatunk legújabb állomása.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

CSOPORTTERÁPIA
Bolba Tamás – Szente Vajk – Galambos Attila: Csoportterápia című musical komédiájában a hat szereplőnek egész estét betöltő egyéni problémája van. Megtudhatjuk, hogy a kényszer nagy úr, a kényszeresség még nagyobb és ezen ugyan segíthetne az őszinteség, de itt nemhogy senki nem az, aminek látszik, de még mást is mond magáról. A vígjátékot a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának előadásában láthatta a BKK közönsége.
Megszólaló: Mészáros Tibor – Jászai Mari-díjas színművész

HAMVAS ASZTROLÓGIAI SZEMLÉLETE
Hamvas Béla nem csupán a különböző vallások és a filozófia rejtelmeiben mélyedt el, az asztrológia is behatóan érdekelte. A HBVK-ban, a névadó születési évfordulójának tiszteletére, Szécsi András, asztrológus és jógaoktató tartott előadást
Hamvas asztrológiai szemléletéről.
Megszólaló: Szécsi András – előadó, asztrológus és jógaoktató

ADÁ TRIÓ
Az ADÁ Trió egy budapesti, tehetséges zenészekből áll együttes, melynek tagjai nemzetközi versenyek győztesei, aktívak szólistaként és rangos zenekarokban egyaránt. A maga nemében egyedülálló repertoárjuk van olyan zeneművekből, melyeket eredetileg erre a felállásra írtak, és kortárs zenével is gazdagítják koncertjeiket. Az ADÁ Trió klasszikus kamarakoncertjének a BKK kamaraterme adott otthont.
Megszólaló: Barta Ágnes – fuvolaművész;
Szigeti Szilvia – hegedűművész;
Lazzari Daniele – klasszikus gitárművész