Paletta

Adás időpontja: 
2024. április 08, hétfő, 19:15
Leírás: 

Műsorunkban beszámolunk az Alapfokú Művészeti Iskola tanári koncertjéről, az Álomvándorok Társasága újabb bemutatójáról, és a könyvtárban rendezett Márton Béla-emlékkiállításról is

TANÁRI KONCERT ÉS KIÁLLÍTÁS
A Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola immár hagyományos, a Kőrösi Sportiskola aulájában tartott tanári koncertje ezúttal egy kiállítással lett teljes. Erről az eseményről számolunk be mai műsorunk első perceiben.
Megszólaló: Kun Katalin – a SZAMI igazgatója

TISZTA SZÍVVEL
József Attila a magyar irodalom legismertebb, legkiemelkedőbb és talán legtragikusabb sorsú költőzsenije mindössze 32 évet élt. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Olyan teljességgel élte az életét, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatik. A költő életének sorsdöntő fordulatait eleveníti fel a „Tiszta szívvel” című musical, melyet az Álomvándorok Társasága előadásában került bemutatásra Ercsiben.
Megszólaló: Soós Márton – társulatvezető, színész

KÁRPÁTI IVÁN
A Százhalombattai Liszt Ferenc Vegyeskar szervezésében április 13-án Kortárs zenei est lesz a Szent István templomban. Ezen a rendezvényen – többek között – egy magyarországi ősbemutató részesei is lehetnek az érdeklődők, felcsendül Kárpáti Iván „Missa brevis tonalis” című műve. Az Ausztriában élő zeneszerzővel való beszélgetésünk során arról is kérdeztük őt, hogyan jött létre a kapcsolat a Liszt Ferenc Vegyeskarral.
Megszólaló: Kárpáti Iván – zeneszerző

OLAJFESTÉS WORKSHOP
A 111 évvel ezelőtt született Márton Béla festőművész előtt programsorozattal tisztelgett a HBVK, majd a SZIKE-Ifjúsági Műhely szervezésében, Fazekas Levente képzőművész vezetésével, egy ún. festő-workshoppal zárult a rendezvénysorozat.
Megszólaló: Fazekas Levente – foglalkozásvezető, képzőművész, tanár

INTERNET FIESTA
Az internet által nyújtott lehetőségekkel ismerteti meg az érdeklődőket az „Internet fiesta” elnevezésű országos rendezvénysorozat, melynek százhalombattai ’állomásán’ a HBVK-ban, idén a „Biztonságos élet a digitális világban” volt a téma.
Megszólaló: Kővári Zoltán – előadó, a Logiscool munkatársa

TITANIC
Száztizenkét évvel ezelőtt, első útján süllyedt el a Titanic, korának legnagyobb utasszállító óceánjárója. Egy legenda szerint átok ült a hajón.
Megszólaló: Juhász Edina – történész

KOTÁLIK SÁNDOR
A 66-os amerikai országút az Egyesült Államok és a világ egyik leghíresebb országútja. Szokták „Az országutak anyja” néven is emlegetni. A BKK „Világjáró Battaiak” sorozatában legutóbb Kotálik Sándor mesélt utazási élményeiről.
Megszólaló: Kotálik Sándor – előadó, utazó