Híradó

Adás időpontja: 
2023. május 05, péntek, 19:00
Leírás: 

GAUDEAMUS - Százhalombatta középiskolásai ma vettek búcsút alma materüktől

SZIRMOK, ILLATOK – Rengeteg virág fogy a hétvégén a virágüzletekben
CSECSE-BECSE – Szombaton ismét bolhapiacot rendeznek a Piac téren

Ballagás (Sziszki)
Ma délelőtt búcsúztak iskolájuktól a Sziszki végzősei. A hagyományokhoz híven, az utolsó osztályfőnöki óra meghitt pillanatai után végigjárták a folyosókat, vállukon a jelképes útravalóval töltött kis tarisznyával. Az ünnepségen Vezér Mihály polgármester köszöntötte a ballagókat. Az ünnepség végén a felszalagozott zászlót átadták a 11 évfolyamosoknak.
Megszólaló: LÁSZLÓNÉ GARAGULY ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ GYŐRINÉ LAJKÓ LÍVIA

Ballagás (Arany)
Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium két osztálya vett ma búcsút alma materétől. Az utolsó osztályfőnöki órát követően, tanáraik és a hozzátartozóik jelenlétében óriási virágcsokrokkal, és lufikkal járták körbe a folyosókat, amelyek élmények tömkelegének voltak néma tanúi az elmúlt négy, öt, vagy akár tizenkét évben. 
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ
DOBAI ÁDÁM, DANKA ZSÓFIA, ATILLÁS NÁNDOR, BALÁZS LILI, HEVESI PANNA TÍMEA, ATILLÁS GYŐZŐ, VEZÉR MIHÁLY PHD –POLGÁRMESTER

Virágbolt
A ballagás és az anyák napja miatt a hétvégén, teljes gőzzel működnek a virágüzletek. Sok csokrot köttetnek, és az anyák napja miatt a cserepes virágok is kelendőek. A mai nap még a ballagási csokrok kötésével és átadásával telt, de holnaptól elkezdik az előkészületeket a virágkötők az év egyik legmeghittebb ünnepére.
Megszólaló: BAJA JUDIT - ÜZLETVEZETŐ

BKK
Májusban is gazdag programkínálattal várja közönségét a Barátság Kulturális Központ. Szombaton kerül sor a J. P. Dance Company Tánclázadására, ezt követően színházi előadások, Pál Feri produkció, és színvonalas gyerekprogramok várják a nagyérdeműt. 
Megszólaló: PALAGYI RÉKA – IGAZGATÓHELYETTES, BKK

Bolhapiac
téma: BOLHAPIAC A PIAC TÉREN
Május hatodikán kerül megrendezésre az év első bolhapiaca a piactéren. Az árusok és a vevők délután egy órától érkezhetnek, és ha az idő is engedi, 17 óráig tart a rendezvény. Asztalok már előjegyzésben elfogytak, de a lemondások miatt, az árusítani vágyók érdeklődhetnek a piacfelügyeletnél.
Megszólaló: JANOVSZKY KÁROLY – ÜGYVEZETŐ, SZÁKOM KFT.