Híradó

Adás időpontja: 
2022. október 12, szerda, 19:00
Leírás: 

FELVILLANYOZ – Több mint ezer háztartás jelentkezett városunkból a LED csere programra

SZÚRÓPRÓBA – Megérkeztek Százhalombattára az influenza elleni védőoltások
SULI MUSTRA- Nyílt napot tartott az Arany iskola a nyolcadikosoknak

LED
Tízezernél is több LED izzó érkezik novemberben Százhalombattára. A battaiak közel 30 millió forint értékben kapnak égőket a sikeres jelentkezésnek köszönhetően. Török Sándor elmondta, hogy az izzókat novemberben lehet átvenni, de erről minden jelentkező pontos tájékoztatást fog kapni.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Influenza
A héten megérkeztek az influenza elleni védőoltások a felnőtt háziorvosokhoz. A vakcinák megbízható védelmet nyújtanak a fertőzés ellen. Az általunk megkérdezett háziorvos minden korosztálynak ajánlja, hogy adassák be, de különösen az időseknek és a krónikus betegeknek fontos a védelem.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

Arany
Nyílt napot tartott ma az Arany iskola a továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak. Az iskola tornaterme megtelt érdeklődőkkel, szülőkkel, és végzősökkel.   A jelenlévők általános tájékoztatót kaptak az iskolavezetéstől, a DÖK „Diákszemmel” című előadásán pedig az iskolaéletről meséltek a gimnazisták. Akiket a tanórák is érdekeltek, jónéhányba betekinthettek.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ÉRDEKLŐDŐK

Tüdőszűrés
Százhalombattán az önkormányzatnak köszönhetően a 40 év alattiak számára is ingyenes a tüdőszűrő vizsgálat. A kliensek péntek óta mehetnek a szűrésre, és már az első napokban is sokan éltek a lehetőséggel. A tüdőszűrés fontosságára mi is évről évre felhívjuk a figyelmet, ezt idén is megtettük az SZEK főnővérével.
Megszólaló: ERBEN ATTILÁNÉ - FŐNŐVÉR

Kiállítás
„Kicsit színesebb naplólapok” címmel nyílt grafikai kiállítása László Bandynak a Barátság Kulturális Központban. A 81 éves alkotó az elmúlt hónapok terméséből válogatta a kiállított műveket.
Megszólaló: LÁSZLÓ BANDY – KÉPZŐMŰVÉSZ

AJÁNLÓ: PALETTA PLUSZ
Híradónk után az október 16-i időközi önkormányzati választás jelöltjeinek, és jelölő szervezeteinek rövid reklám spotjait nézhetik meg. Ezt követően Paletta Plusz című műsorunkat láthatják, amelyben ezúttal Kürti Sándor Széchenyi-díjas informatikussal beszélgetünk új könyve apropóján, és vendégül látjuk a könyv egyik „társszerzőjét”, Sinka Lászlót is. Maradjanak velünk!