Híradó

Adás időpontja: 
2022. augusztus 30, kedd, 19:00
Leírás: 

IRRITÁCIÓ – A szállópor és a parlagfű virágzás nehezíti az allergiások mindennapjait

KÖD MÖGÖTTE – Szerdán és csütörtökön szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM
ÉRIK A SZŐLŐ – Az idei szüretről kérdeztünk egy helyi bortermelőt

Allergia
Augusztusban virágzik az üröm, és a parlagfű, a két leggyakoribb allergén növény. Az allergiások helyzetét tovább nehezítette a száraz idő, és a szállópor koncentrációjának növekedése. Dr. Radeczky Évát a gyógymódokról kérdeztük és megkértük arra is, mondja el hogyan könnyíthetik meg mindennapjaikat az allergiában szenvedők.
Megszólaló: DR. RADECZKY ÉVA - ALLERGOLÓGUS

Szúnyoggyérítés
Augusztus 31-én és szeptember 1-jén földi kémiai szúnyoggyérítést végez a SZÁKOM Kft. Szerdán Dunafüred és a Lakótelep, csütörtökön pedig Óváros és Urbárium borul ködbe az esti órákban.
Megszólaló: DARÁZS PÉTER – ÜZEMELTETÉSI MUNKATÁRS, SZÁKOM KFT.

Szüret
Bár a szüreti időszak még nem érkezett el, a korai fajtákat már leszedték, a pincék homályában érni kezdett a must. Az előrejelzések szerint a tavalyinál összességében kevesebb lesz a termés, ami a szőlő és a bor árán is érződni fog. A téma kapcsán megkértünk egy helyi borászt, hogy ossza meg velünk tapasztalatait. 
Megszólaló: VARGA IMRE – BORÁSZ 

Álomvándorok
Idén tíz éves az Álomvándorok társasága. A társulatban több battai fiatal is szerepel, és évek óta töretlen lelkesedéssel gyártják az előadásokat. A jubileumi év tiszteletére a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című előadást készítették el úgy, hogy párhuzamot vontak a főhős és saját társulatuk élete között.
Megszólaló: SOÓS MÁRTON - RENDEZŐ

Labdarúgás
Augusztus 28-án játszotta az idei szezon első hazai mérkőzését az SZLK megyei II. osztályban szereplő labdarúgó csapata. Az ellenfél a Tápiószecső volt, akik két góllal felülkerekedtek a battai együttesen, amely így két vereséggel a tabella alján helyezkedik el.
Megszólaló: HORVÁTH LÁSZLÓ – VEZETŐEDZŐ 

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után a Heti Sporttal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal ökölvívás, labdarúgás és vízilabda kapott helyett. Szurkoljanak velünk!