Híradó

Adás időpontja: 
2020. augusztus 14, péntek, 19:00
Leírás: 

ÉRZÉKENY BÚCSÚ – Nyugdíjba megy a Pitypangos Óvoda vezetője

DICSÉRTESSÉK - 110 éve szentelték fel a Szent László templomot, az ünnepségre felújítják az épületet
ÚJRATÖLTVE – Telt házzal indult újra a Sérültekért Alapítvány Mezőföld Csücske Alkotóműhelye

Nyugdíjazás
Nyugdíjba ment Sebestyén Mihályné a százhalombattai Pitypangos óvoda vezetője Korán reggel kollégái énekkel búcsúztatták, Török Sándor alpolgármester pedig az önkormányzat nevében köszöntötte. A vezető negyven év után vonult nyugdíjba első és egyetlen munkahelyéről.
Megszólaló: SEBESTYÉN MIHÁLYNÉ – A PITYPANGOS ÓVODA VEZETŐJE

Szent László templom
A Szent László templom bejáratára és környékére már ráfért egy tatarozás. Szabó Gábor kezdeményezését örömmel fogadta a plébánia és tegnap el is kezdődtek a munkálatok. A közösségi összefogás nem meglepő kifejezés, főleg ha az Óvárosról van szó. Tegnap és ma is több segítő kéz dolgozott a templom körül.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Sérültekért Alapítvány
Közel 5 hónap szünet után, - augusztus 10-e óta - ismét teljes létszámmal működik a Mezőföld Csücske Alkotóműhely. Az elmúlt időszak számukra is nehéz volt, hiszen a fejlesztéseket továbbra is biztosítani kellett a fiataloknak, de mindezt online. Az újraindulás hetei töltődéssel sok-sok kikapcsolódást szolgáló programmal telnek.
Megszólaló: CZUPPON GABRIELLA – INTÉZMÉNYVEZETŐ 
SZÉLPÁL STEFI - DRÁMAPEDAGÓGUS

Írószerek
A járványveszély miatt sokan még nem kezdték el beszerezni a tanévkezdéshez szükséges dolgokat. A papír írószer boltok eddig is érezték a vírus hatásait hiszen az eszközök beszerzése számukra is problémásabb. Egy a városunkban működő üzlet vezetője azonban bízik abban, hogy a hónap végére tisztázódnak a tanévkezdés kérdései, és a szülők is szívesebben szerzik be a füzeteket, tollakat.
Megszólaló: MALOMSOKINÉ MOLNÁR MARIANN - ÜZLETVEZETŐ

Tábor
Ma volt a Régészeti Park táborsorozatának utolsó napja. Mozgalmas hét, sok-sok játék és tanulás után a gyerekek saját készítésű kézműves tárgyakkal tarisznyájukban és kellemes élményekkel és emlékekkel vettek búcsút egymástól, és a bronzkori helyszíntől.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – MÚZEUMPEDAGÓGUS

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Szombaton délelőtt Mozaik című műsorunkkal várjuk önöket a képernyők elé. Szó lesz benne  pulikról, hódokról, apró gyerekek gokart oktatásáról, és természetesen szakácspárosunk most is elszórakoztat bennünket a finom étel elkészítése mellett. Tartsanak velünk!