Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

 

A Százhalombatta – Ercsi elágazás vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az SZ-E Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

 

A fejlesztés részeként 15,70 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120/160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Százhalombatta állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel.  A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

 

Vállalkozó március havi kivitelezési tevékenységei: Százhalombatta állomás: Az állomás bal oldalán a kapcsolódó létesítmények és utómunkák kivitelezése történik. Folytatódnak a P+R parkoló építési munkái. Az Iparos úti új közúti felüljáró útépítési munkái szintén folytatódnak.

 

Százhalombatta – Ercsi elágazás: Nagytömegű földmunka, útépítési-, vágányépítési-, felsővezeték építési munkák lesznek.

 

Közúti forgalomkorlátozások: Százhalombatta állomáson az Iparos úti átjáró 2018.08.26-tól várhatóan 2020. júniusáig a forgalomtól teljesen elzártan átépül. Az építés ideje alatt az Ipari park megközelítése a 6-os út felől lehetséges.

 

A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és az Ercsi-Ráckeresztúr összekötő úton.

 

Vasúti közlekedés: Módosított menetrend van érvényben. Kérjük, a pontos menetrendi információkért, keresse fel a MÁV Zrt. honlapját (www.mavcsoport.hu).

 

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező SZ-E Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 231 3542-es telefonszámra várjuk!