Köszönet a Szociális Munka Napján!

A szeretet gyógyít, felemel, támogat,
ezzel szolgálhatunk lelkesen másokat.
(Aranyosi Ervin)

 

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját, amelyet a szociális ellátásokat nyújtó szakemberek tiszteletére, munkájuk elismeréseként az Országgyűlés 2016-ban munkaszüneti nappá nyilvánított. Kedves hagyomány Százhalombattán, hogy 2005 novembere óta a szociális területen tevékenykedő munkatársakat a tiszteletükre rendezett ünnepségen köszönti az Önkormányzat.  Sajnos az idei évben személyesen nem találkozhatunk és nem ünnepelhetünk együtt.

 

A koronavírus világjárvány ebben az évben nagy feladatokat rótt ránk és megváltoztatta a mindennapi életünket, próbára téve a türelmünket, korlátokat állított elénk. A szociális ágazati dolgozókra a járvány idején még a szokásosnál is nagyobb teher nehezedik. Mindennek ellenére nap mint nap ellátják a kiszolgáltatott helyzetű gyermekek és felnőttek védelmét, a fogyatékkal élők és az idős emberek támogatását, gondozását, mind bentlakásos intézményi, mind pedig házi segítségnyújtás, családsegítés, vagy épp a hajléktalanellátás és a pszichiátriai ellátás területén.

 

Közös felelősségünk a jobb jólét eléréséhez szükséges társadalmi feltételek megteremtése. Ehhez az intézményrendszereken kívül olyan személyekre is szükség van, akik elhivatottságukkal, áldozatkészségükkel és kiemelkedő szakmai ismereteikkel segítik embertársaikat. Az egyik ilyen legnagyszerűbb hivatás a szociális munkát végzőké, hiszen feladatuk az, hogy képessé tegyék elesett embertársaikat lehetőségeik minél teljesebb megélésére, javítsák az életszínvonalukat, életminőségüket. Nap, mint nap testközelből tapasztalják meg a legnehezebb életkörülményeket, közel kell kerülniük a legnehezebb emberi sorsokhoz. Önök az év minden napján a legjobbjukat nyújtják annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást tudjuk biztosítani a rászorulóknak. Mindezek mellett a családban is helyt kell állniuk, amelynek összeegyeztetése nem kis feladatot, áldozatvállalást igényel. Büszke vagyok a szociális intézményeinkre, vezetőinkre és természetesen minden munkatársára, hiszen nagyszerű munkát végeznek.

 

Az idei évben Soczóné Hordai Edina, a Városi Családsegítő Központ Család-és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa kapja a „Szociális Munkáért Elismerő Oklevet, amelyhez szívből gratulálok!

 

A COVID-19 járvány egészségügyi kockázatának elviseléséért, hősies helytállásáért, kötelességtudatért, bátorságáért a magam, Százhalombatta Város Önkormányzata és a városlakók nevében köszönöm az Önök áldozatos munkáját. Őszinte tiszteletemet, hálámat fejezem ki mindazért a nagyszerű szolgálatért, amit vállaltak, amelyet talán szavakkal nem is lehet kifejezni.

 

Munkájukhoz kívánok sok sikert és jó egészséget! Isten éltesse Önöket!

 

Vezér Mihály
polgármester