Köszönet mindazoknak, akik fontosnak tartják környezetünk megóvását, természeti értékeit!

Például az Erkel krt. garázssoron, a Duna-parton. Most legutóbb minden százhalombattai számára szakrálisnak mondható helyen a Sánc-hegyen.

 

Ezekre a helyekre a felelőtlen állampolgárok az építkezésekből, a háztartásokból származó, valamint egyéb, akár veszélyes hulladékot is minden lelkiismeretfurdalás, felelősség nélkül leraknak. Sajnos sokszor séta közben szabadulnak meg az emberek az üdítős dobozoktól, palackoktól egyéb maradványoktól. Ha felelőtlenül eldobják ezeket, nemcsak a környezetet károsítják, hanem komoly veszélyt jelentenek az emberi egészség, valamint az állatok és növények élettere számára is.

 

Városunkban több civil kezdeményezésnek, egyesületnek köszönhetően szerveznek szemétszedést, takarítást. Örömmel tapasztaltam, hogy több képviselőtársam is rendszeresen kezdeményez, vagy kapcsolódik az ilyen jellegű akciókhoz. Legutóbb az Óvárosi Duna-part megtisztításában vettek részt civilekkel közösen. 

 

Köszönöm munkájukat, gratulálok a nem éppen képviselői feladatukhoz tartozó vállalásukhoz, példát mutatva ezzel másoknak.

 

Az elmúlt években Százhalombatta Város Önkormányzata nagyon sok pénzt költött a környezetvédelemre, a hulladékgazdálkodásra. Sokat tett a városlakókkal együttműködve azért, hogy megóvjuk környezetünket, megőrizzük a természet értékeit.

 

Éppen ezért minden becsületes embert felháborít az arcátlan szemetelés, ami a természetvédelmi területeinket sem kíméli. Ezúton is megerősítem az október 29-i felhívásomat: 200 000 Ft nyomravezetői díjat ajánlok fel saját jövedelmemből annak, aki, a Sánc-hegyi természetkárosítót rendőrkézre juttatja. A felhívásomra Szél Pál képviselőtársam 2 havi tiszteletdíjával csatlakozott! Így összesen 500 000 Ft üti a markát a nyomravezetőnek!

 

Gyerekeinket régóta a környezet megóvására, szeretetére neveljük, ők és a felnőttek döntő többsége meggyőződéssel vigyáz a természet értékeire. Vannak nagyon kevesek, akik csak a büntetésből tanulnak! Gondoskodunk az ő képzésükről is!

 

Vezér Mihály
polgármester