Koraszülöttek világnapja 2020.

A koraszülötteket jelképező lila színbe borul november 17-én városunk főtere, a Szent István tér. Ezen a napon a világ számos fontosabb épületei, a hazai középületek is lilába öltözve fejezik ki az emberek együttérzését a legapróbb, legérzékenyebb koraszülött gyermekek és szüleik iránt.

 

Százhalombatta negyedik alkalommal csatlakozik s ahhoz az országos mozgalomhoz, amelyet a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) hirdetett meg. A csatlakozással újra szolidaritásunkat kívánjuk kifejezni az érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt. Próbáljuk átérezni azt, amit kívülállóként nehéz megérteni, elképzelni, hogy milyen megpróbáltatáson mennek és mentek keresztül a koraszülött gyermekek, a kicsi hősök és szüleik. Célunk, hogy támogassuk a mozgalmat és felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre városunkban is. Százhalombattán is vannak érintett családok, akiknek igyekszünk minden segítséget megadni.

 

Bizonyára mindenki környezetében, ismerősei között van érintett, tudjuk, hogy mindent megtesznek azért, hogy gyermekük egészséges legyen. Magyarországon minden tizedik baba idő előtt jön világra, a probléma sajnos évente több ezer családot érint. A szakemberek, az orvosok nagyon sokat tesznek a tájékoztatás, a diagnosztizálás és a kezelés terén. Szerencsére ma már egyre több gyermeknek van esélye az egészséges és teljes élet eléréséhez.

 

Vezér Mihály
polgármester