Karbantartási munkák

Százhalombatta vízellátását érintő tervezett munkálatával kapcsolatos tájékoztató!

 

A Fővárosi Vízművek Zrt. 2020. május 26. és május 29. között a város ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő vízhálózat légdugós tisztítását végzi a mellékletben szereplő helyszíneken és ütemezéssel. A munkálatok az érintett utcákban vízhiányt és vízzavarosodást okoznak.

 

Társaságunk a járványhelyzetre való tekintettel mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltatási területén a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, melyek a vízminőség biztonságának fenntartása miatt szükségesek. Így az elmúlt időszakban Százhalombatta Mészáros Sándor utca és Kertész utca közötti területéről több alkalommal kaptunk vízminőségi (vízzavarosodás) problémáról lakossági bejelentést.  A bejelentések alapján elvégeztük a vezetékek öblítését, azonban üzemeltetési tapasztalataink alapján a vízminőség hosszú távú megőrzése a vízhálózat légdugós technológiával történő tisztításával biztosítható.

 

Társaságunk a veszélyhelyzetben minden tervezett munka esetében gondos mérlegelést követően, még fokozottabb előkészítéssel és figyelemmel jár el annak érdekében, hogy a vírus miatt az eddigieknél is jobban felértékelődött, a fertőzés terjedésének megakadályozásában kulcsfontosságú ivóvíz zavartalanul rendelkezésére álljon minden fogyasztónknak. Szakembereink a több évtizede kialakított folyamat és eljárás szerint, a technológiai és közegészségügyi előírások legszigorúbb betartásával végzik a vezetékszakaszok tisztítását.

 

Köszönjük a város lakosainak türelmét és megértését!

 

A jelenlegi helyzetben a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítunk emellett az idejében megkezdett széles körű kommunikációnak, az érintett területeken élők tájékoztatásának.

 

Ennek megfelelően a munkálatokról a Fővárosi Vízművek honlapján és Facebook-oldalán is hírt adunk, illetve hirdetést jelentetünk meg a Nyugat-Pest megyei SzuperInfo 2020. május 25-én megjelenő lapszámában, valamint az érintett lakókat szórólapon is értesítjük.

 

A tervezett karbantartási munkálatok elvégzése hosszú távon biztosítja a város lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet.  

 

Budapest, 2020. május 22.

 

Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatója

 

Az ütemezés letölthető innen!