Karbantartás

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a MOL Dunai Finomító bizonyos üzemeiben június 6 - ig előre ütemezett, időszakos karbantartást végzünk Százhalombattán.

 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A FINOMÍTÓBAN ÜTEMEZETT KARBANTARTÁSRA?

 

Az időszakos karbantartás az üzemeink biztonságos üzemmenetét szolgálja, annak érdekében, hogy az ország számára stratégiai fontossággal bíró üzemanyag ellátást a Dunai Finomító a jövőben is folyamatosan és zavartalanul biztosítani tudja, az év 365 napján. További haszna, hogy a leállások alatti technológiai fejlesztéseink révén hatékonyabban, biztonságosabban és fenntarthatóbban tudunk működni. A karbantartási időszak alatt üzemeinkben a technológiát beszállító cégek által javasolt katalizátor cserékre, javításokra, felújításokra, cserékre kerül sor, melyet az adott üzem irányított és felügyelt leállása mellett végzünk el, egészséget, környezetet, biztonságot nem veszélyeztető körülmények között. 

 

A LAKOSSÁG SZÁMÁRA MI ÉRZÉKELHETŐ SZÁZHALOMBATTÁN ÉS A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN A KISLEÁLLÁS IDEJÉN?

 

A kisleállással járó munkálatok a finomító környezetében elsősorban a leállásra való felkészülés és a visszaindulás idején okozhatnak a szokásostól eltérő jelenséget. Az üzemek kisjavításra történő ELŐKÉSZÍTÉSE 3-6 NAPIG, valamint a JAVÍTÁST KÖVETŐEN AZ ÜZEMEK ÚJRAINDÍTÁSA 2-3 NAPIG TART, amely időszak alatt több olyan technológiai tevékenységet hajtunk végre, amelyek A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN ÉREZTETHETIK HATÁSUKAT, mint például FOKOZOTT ZAJHATÁS, LÁTVÁNYOS FÁKLYÁZÁS, KELLEMETLEN SZAGHATÁS. Az időszakos karbantartás a finomító berendezéseinek BIZTONSÁGOS ÜZEMMENETÉT ÉS ÉLETTARTAM NÖVELÉSÉT SZOLGÁLJA. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy tevékenységünk ne zavarja a környéken élő szomszédaink mindennapjait.