Ismét lesz tüdőszűrés Százhalombattán

Százhalombatta Város Önkormányzata – az idei évben is – ingyenes tüdőszűrést szervez a helyi lakosság számára október végén. A törökbálinti Tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrő szolgálata által biztosított vizsgálatnak – minden évben – a Százhalom Egészségügyi Központ ad otthont.


A tüdőszűrés a felnőtt lakosságnak ajánlott. Elvégzése 40 év felettieknek évente egyszer ingyenes, a törvény által kötelezetteknek szintén térítésmentes.


Százhalombatta Város Önkormányzata a soron következő évi tüdőszűrésén ismét biztosítja minden helyi lakosnak az ingyenes vizsgálatot – még 40 éves kor alatt is, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz is, amelynek más esetben 1700 forint lenne a díja, ami a NEAK szerint országosan elrendelt összeg –, de a 14-18 év közötti gyermekek szűréséhez ismét beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat is szükséges.


Százhalombatta Város Önkormányzata hosszú évek óta szervezi és biztosítja – a lakcímkártyával rendelkező – százhalombattai lakosoknak az ingyenes tüdőszűrő vizsgálatot, ezzel is hozzásegítve a lakosságot az egészségesebb élet lehetőségéhez.  

 

Török Sándor
Egészségügyi Bizottság elnöke