Híradó

Adás időpontja: 
2024. július 09, kedd, 19:00
Leírás: 

ÖNKÉNTES SEGÍTŐK – Százhalombattán tartottak minősítő bemutatót a járási önkéntes mentőcsoportok tagjai

KULCSRA KÉSZ – Elsősorban a felújított lakásokra van kereslet az ingatlanpiacon
HOSSZÚ TÁVON – Városunkban edzőtáboroztak az olimpiára készülő nyílt vízi úszók

Minősítés
A járási és a települési önkéntes mentőcsoportoknak ötévente kötelező minősítő bemutatót tartaniuk. Vasárnap Százhalombattán kellett számot adniuk tűzoltási, mentési és árvízvédelmi felkészültségükről a civilekből álló egyesületek, polgárőrségek és közterület-felügyeletek tagjainak.  
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES, KIRENDELTSÉGVEZETŐ

Ingatlan
Az elmúlt hónapokban tovább emelkedtek az ingatlan árak Százhalombattán. Panellakásból és családi házból is jelentős a kínálat, a kereslet azonban a jó állapotú, vagy az új ingatlanokra koncentrálódik, az egyre súlyosabb szakemberhiány és a magas felújítási költségek miatt.
Megszólaló: KÁLMÁN ILDIKÓ 

Tábor
Idén három nyári tábort hirdetett a Matrica Múzeum. Az első tegnap kezdődött a Régészeti Parkban. A gyerekek a héten a bagollyal és más őshonos madarakkal foglalkoznak, játékok és kézműves foglalkozások segítségével.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA – TÁBORVEZETŐ

Barack
Kedvezően alakult az időjárás a baracktermés szempontjából, így jó minőségű, lédús gyümölcsök gömbölyödnek a fákon, arra várva, hogy leszedjék őket. Jó hír az is, hogy nem emelkedtek az árak a korábbiakhoz képest. Egy helyi termelővel beszélgettünk az idei eredményekről.
Megszólaló: KELLNER TAMÁS – TERMELŐ

Úszás
Augusztus 8-án és 9-én, a tervek szerint, a Szajnában rendezik meg a párizsi olimpia nyílt vízi úszó számait. A franciaországi körülmények modellezésére a százhalombattai Kácsás-szigetnél tartottak edzőtábort a magyar válogatott tagjai, köztük a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf is.
Megszólaló: SZOKOLAI LÁSZLÓ – EDZŐ, RASOVSZKY KRISTÓF – VILÁGBAJNOK ÚSZÓ

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelynek segítségével bepillanthatnak a százhalombattai edzőtáborok és nyári sporttáborok kulisszái mögé. Maradjanak velünk!