Híradó

Adás időpontja: 
2024. július 08, hétfő, 19:00
Leírás: 

FŐ AZ EGÉSZSÉG – Befejeződtek az óvodai szűrővizsgálatok

OLVASNIVALÓ – Egész nyáron nyitva tart a Hamvas Béla Városi Könyvtár 
SZABAD ÚT - Érdemes már nyáron átvizsgáltatni kéményeinket

Szűrések
Az iskolába készülő nagycsoportos óvodásoknál évek óta végeznek szemészeti és ortopédiai szűrővizsgálatokat. Az idei évben körülbelül 150 gyermeket vizsgáltak meg, közülük mintegy ötvennél találtak ortopédiai problémákat. Már gyerekek kezelése is elkezdődött.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Tánctábor
Jól sikerült a Master SE múltheti bejárós tábora. Barna Fanni és Tóth Klaudia edzők új koreográfiákat tanítottak a gyerekeknek. A kicsik közül sokan még csak most ismerkedtek ezzel a tánccal, de vannak olyanok is, akik már évek óta az egyesület táncosai.
Megszólaló: TÓTH KLAUDIA – KOREOGRÁFUS EDZŐ, MASTERS SE

Könyvtár
Nyáron sem maradnak könyvek nélkül a Hamvas Béla Városi Könyvtár beiratkozott olvasói. A könyvtárosok változatlan nyitva tartással várják a felnőtteket és a gyerekeket. Tapasztalataik szerint ilyenkor főleg a könnyedebb, úgynevezett strandkönyvek a kelendőbbek: a romantikus regények és a krimik, de a szorgalmas és előrelátó diákok már elkezdték kikölcsönözni a kötelező, illetve az ajánlott olvasmányokat is.
Megszólaló: HEGEDŰS ANITA – KÖNYVTÁROS

Kémények
Minél előbb, annál jobb. Ezt javasolja a katasztrófavédelem a kémények, illetve a tűzelő- és fűtőberendezések felülvizsgálatával kapcsolatban. A gázüzemű berendezéseket kétévente, a szilárd tüzelésű kazánokat pedig évente érdemes felülvizsgáltatni. Fontos tudni azt is, hogy a családi házak kéményeinek vizsgálatát a tulajdonosoknak kell kezdeményezniük. 
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES, KIRENDELTSÉGVEZETŐ

Állatok
Nemcsak az emberek, hanem az állatok szervezetét is megviseli a nyári hőség, ezért fontos, hogy különös gondot fordítsunk kedvenceink biztonságára. A gondosság egyaránt magában foglalja a tartási körülményeket és a táplálási szokásokat. A legfontosabb tudnivalókról az egyik helyi állatorvost kérdeztük.
Megszólaló: DR. BRAUSWETTER VIKTOR – ÁLLATORVOS

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című kulturális magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk az Ifjúsági Zenei Fesztiválról, Farkas Bertalan százhalombattai előadásáról, és Fazekas István új könyvének bemutatójáról is. Maradjanak velünk!