Híradó

Adás időpontja: 
2024. július 05, péntek, 19:00
Leírás: 

TATAROZÁS – Sok új építkezés kezdődött Százhalombattán

FEJLESZTÉS – Tizenkét játszótér újul meg a következő időszakban
FŐ A BIZTONSÁG – A nyári napokon a megnövekedett forgalom miatt jobban kell figyelnie a közlekedőknek

Útburkolati munkák
A városban az elmúlt évben új kerékpárutat adtak át, és már akkor szó volt róla, hogy a meglévőket is felújítják. Ez a munka körülbelül egy hete kezdődött és ha minden igaz ősszel már az egész város biztonságosan „átbringázható” lesz. A kerékpárút felújítással párhuzamosan a BKK alatti parkoló javítása is elkezdődött.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR - ALPOLGÁRMESTER

Városkertészet
Locsolás, gyomlálás, fűnyírás: ezek a legfontosabb feladatai a nyári időszakban azoknak, akik a város parkjait gondozzák. Hamarosan elkezdődik tizenkét játszótér felújítása is: kicserélik a gumiburkolatokat, és új eszközöket is beszereznek. A munkálatok részleteiről a városgazdát kérdeztük.
Megszólaló: KOVÁCS-BORBÉLY ZSUZSA – VÁROSGAZDA

Rendőrség
A nyár nagyon sok veszéllyel jár. Nagyon fontos, hogy a nyaralás alatt az értékeinkre is jobban figyeljünk, de az utakon is sok veszély leselkedik a közlekedőkre a megnövekedett forgalom miatt. Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti alosztályvezetőjét arról kérdeztük, hogy mire érdemes figyelni utazásaink során.
Megszólaló: BODÓ ENIKŐ – KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI ALOSZTÁLYVEZETŐ, ÉRDI RK.

Zöldség-gyümölcs
Az idei évben kedvezően alakult a zöldség és a gyümölcs termés. A megfelelő mennyiségű csapadék és napsütés következtében, és annak köszönhetően, hogy a fagy nem tett kárt a fákban az árak is normalizálódtak az előző évek emelkedéséhez képest, és a minőség is kifogástalan.
Megszólaló: HAVASI LÁSZLÓ - ÜZLETVEZETŐ

Lovas tábor
Évek óta változatlanul népszerűek a Karácsony-tanya lovas táborai. Idén négy tábort hirdettek, korosztályok és tudásszint szerint elkülönítve a jelentkezőket. A táborozók a lovaglás mellett állatgondozási ismeretekkel is gazdagodhatnak, és érdekes közösségi programokban vehetnek részt.
Megszólaló: OZMITZ KLÁRA – TÁBORVEZETŐ