Híradó

Adás időpontja: 
2024. június 14, péntek, 19:00
Leírás: 

HATÁROZAT – Ma délelőtt a kompenzációs listákról döntött a Helyi Választási Bizottság

TIPPJÁTÉK – A városlakókat arról kérdeztük, hogy szerintük ki nyeri a ma kezdődő Európa Bajnokságot?
MEGMÉRETTETÉS – Lezárultak az országos kompetencia mérések

Választási bizottság
A mai napon ismét ülésezett a Helyi Választási Bizottság. Ezúttal a kompenzációs listáról bejutott személyek mandátumáról döntöttek. Ha jogorvoslati észrevétel nem érkezik be a fellebbezési időszakban, hétfőre ezek a mandátumok is jogerőssé válnak. Az ülés után a bizottság elnökét kérdeztük.
Megszólaló: MAJER ISTVÁNNÉ – HVB ELNÖK

Foci
A labdarúgó EB-k vagy VB-k időszakában azok is odakapcsolnak egy-egy meccsre, akik egyébként nem különösen kísérik figyelemmel a labdarúgást. A mostani EB-t különösen sokan várták, mivel a magyar válogatott is bejutott a 24 csapat közé. A városlakókat arra kértük, hogy tippeljék meg ki nyeri az EB-t. Egy kis érdekesség: Tudták, hogy Cristiano Ronaldo lesz a legidősebb játékos, Szoboszlai Dominik pedig a legfiatalabb csapatkapitány az Európa Bajnokságon?

Kompetencia mérés
Lezárultak az iskolákban a kompetencia mérések. A diákok ezeket a feladatlapokat számítógépen töltötték ki, az előzetes eredmények alapján az Eötvös iskolás diákok jó eredményeket értek el. A mérések elemzésével képet kaphatunk arról, hol tart az oktatási rendszer, és hogy mekkora a különbség az egyes iskolák között.
Megszólaló: HORVÁTH GABRIELLA – INTÉZMÉNYVEZETŐ HELYETTES, EÖTVÖS ISKOLA

Tűzgyújtás
Tűz és víz: ez a két elem ősidőktől hozzátartozik a nyári élményekhez, de azt is régóta tudhatjuk, hogy – kellő óvatosság híján – milyen veszélyekkel járhatnak. Az időjárás-előrejelzések szerint a csapadékos időszak után szárazabb napok előtt állunk, így nyilván sokan előveszik a bográcsot vagy a grillsütőt, esetleg elmennek az erdőbe szalonnát sütni... Rózsa Gábor tűzoltó alezredes, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nekik ad néhány praktikus tanácsot – a zavartalan és biztonságos nyári pillanatok érdekében.
Megszólaló: RÓZSA GÁBOR – TŰ. ALEZREDES, KIRENDELTSÉGVEZETŐ

B-Cool
A korábbiaknál több, összesen három, nyári tábort hirdetett meg idén a B-Cool Dance Team SE. Két táborban kezdő és haladó táncosokat tanítanak, játékokkal és közösségi programokkal gazdagítva az együtt töltött időt, és – újdonságként – lesz egy óvodásoknak szóló tábor is, amelynek fő célja a mozgás megszerettetése a kicsikkel. A táborok részleteiről Mészáros Gábort kérdeztük.
Megszólaló: MÉSZÁROS GÁBOR – ELNÖK, B-COOL DANCE TEAM SE