Híradó

Adás időpontja: 
2024. június 10, hétfő, 19:00
Leírás: 

X-EK – Meghaladta a százhalombattai részvétel az országos átlagot az önkormányzati és az EP választásokon

SZÁZALÉKOK – A tizenegy tagú Képviselő-testületből nyolcan folytathatják munkájukat a tegnapi választás eredményeképpen
ZÖLD JÖVŐ – Országos Környezetvédelmi Konferenciát szervezett az Arany iskola

Szavazás
Hajnali négy óráig kellett várnia annak, aki az utolsó fontos választási eredményt is meg szerette volna tudni, mivel a rendkívül szoros főpolgármester választás feldolgozottsága ekkorra érte el a 100%-ot. Szerencsére Százhalombattán nem kellett ilyen sokáig várni az eredményekre, a késő éjszakai órákban már az utolsóként összesített választókerületben is eredményt hirdettek. Stábunk természetesen nem vehetett részt a szavazatszámlálásban, de napközben figyelemmel kísértük a szavazókörök történéseit.
Megszólaló: HEVESI BERTA – SZAVAZÓKÖR ELNÖK
JAGICZA ZSUZSANNA – SZAVAZÓKÖR ELNÖK
SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Eredmények
Vasárnap a választópolgárok Százhalombatta új Képviselő-testületének összetételéről is döntöttek. A városlakók megerősítették tisztségében Vezér Mihály polgármestert, akivel együtt az ÉSZKE öt, a Fidesz és A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület két-két jelöltet juttatott be, és két független képviselő is mandátumhoz jutott. Az eredményeket következő bejátszásunkban foglaljuk össze.

Arany
Idén is megrendezte a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját az Arany János Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen érdekes és informatív előadásokat hallgathattak meg a diákok, és értékelték az iskola által kiírt országos környezetvédelmi pályázatra beérkezett munkákat is.
Megszólaló: ADORJÁNNÉ KÁLDI BOGLÁRKA – FŐIGAZGATÓ-HELYETTES
DR. SÁGI RICHÁRD – ÜZEMTECHNOLÓGIA VEZETŐ, MOL NYRT.
DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – FŐIGAZGATÓ

BÁTE
Idén, a macskák ivartalanítását támogatja a Battai Állat- és Természetvédők Csoportja. Céljuk, hogy év végéig mintegy száz négylábút sterilizáljanak, ezzel csökkentve a nem kívánt szaporulatot. Szalai Dániel az egyesület elnöke elmondta, hogy a jövőben hasonló akciókkal segítenék a battaiakat és egy menhelyet is létesítenének.
Megszólaló: SZALAI DÁNIEL – ELNÖK, BÁTE

VUK nap
Szombaton közös családi nappal zárta az idényt a VUK SE. A nyári szünet előtti utolsó közösségi megmozduláson a szülők és a gyerekek, valamint ez egyesület felnőtt sportolói jó hangulatú sportnapot tartottak az óvárosi focipályán. Az egyesület elnökét az elmúlt idény értékelésére is kértük.

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a tizedik Tánclázadásról, és bemutatjuk a Városi Majális, illetve a Városi Gyereknap fellépőit is. Maradjanak velünk!