Híradó

Adás időpontja: 
2024. június 07, péntek, 19:00
Leírás: 

BETŰVÁROS – Kilencedik alkalommal rendezték meg a Battai Könyvünnepet

LAPOZÓ – Több mint 300 kötettel bővítették az ÉSZKE tagjai a VCSGK könyvtárát
BESZÉLGETÉS A MI IDŐNKRŐL – A Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be Fazekas István interjúkötetét

Battai Könyvünnep
Kilencedik alkalommal rendezte meg a Hamvas Béla Városi Könyvtár a Battai Könyvünnepet. A programsorozat ma délelőtt a Szent István téren közösségi könyvolvasással kezdődött, ezt követően meseelőadásra, könyvbemutatóra és mesekocsmába is várták a kicsi és nagy olvasókat.
Megszólaló: KOVÁCS MARIANNA – IGAZGATÓ, HBVK, TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

ÉSZKE
Több mint 300 könyvet adjándékoztak a Városi Családsegítő és Gondozási Központnak az ÉSZKE tagjai. Az Idősek Gondozóházának lakói és a VCSGK klubjának vendégei így már több ezer könyv közül válogathatnak. Az új köteteket tegnap délután Dünafüreden adták át egy jó hanggulatú klubdélután keretében.
Megszólaló: SINKA LÁSZLÓ – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ, ÉSZKE, KOVÁCS LAJOS – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ, ÉSZKE, HORVÁTH KRISTÓF – KÉPVISELŐJELÖLT, ÉSZKE, TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER, ÉSZKE

Könyvbemutató
Ismert művészek, tudósok, közéleti személyiségek, köztük százhalombattai lokálpatrióták is megszólalnak Fazekas István interjúkötetében, amely a napokban jelent meg az Önkormányzat támogatásával. A Beszélgetés a mi időnkről című kötet bemutatóját tegnap délután, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban tartották.
Megszólaló: DR. FAZEKAS ISTVÁN – ÍRÓ , DR. BALOGH JÚLIA – SZERKESZTŐ, RENDEZŐ

Óvodai ballagás
Harmincöt nagycsoportos gyerek ballagott el a Szivárvány Óvodából. A végzősöket megható műsorral búcsúztatták társaik és az intézmény dolgozói, az ünnepség végén pedig vendégség várta a gyerekeket és szüleiket.
Megszólaló: JAGICZA ZSUZSANNA – IGAZGATÓ, SZIVÁRVÁNY Óvoda

Tiszta udvar
Még egy hónapig lehet jelentkezni a „Tiszta udvar – rendes ház” elnevezésű városszépítő versenyre. Sokan vannak, akik számára fontos a színes, kulturált környezet, és a májusi virágosztás eredménye is látszik már a házak előkertjében és az erkélyek korlátjain. A verseny részletes feltételeiről Dobos Ágnest kérdeztük.
Megszólaló: DOBOS ÁGNES - PR-MUNKATÁRS

AJÁNLÓ: SZOMBATI MOZAIK
Holnap is ébredjenek velünk, Szombati Mozaik című műsorunkban ezúttal világ körüli utazásra hívjuk Önöket. Megismerhetnek egy Spanyolországban játszó, százhalombattai kézilabdázót, Tamási József atya egyiptomi élményeiről mesél, csillagász szakértőnkkel a világűrben kalandozunk, szakácspárosunk pedig indiai ízekkel kínálja a nézőket. Képes ajánló következik.