Híradó

Adás időpontja: 
2024. május 14, kedd, 19:00
Leírás: 

VIRÁGOS VÁROS – Idén is nagy siker volt a városi virágosztás

DÖNTÉSEK – A legtöbb társasház már megtartotta év eleji közgyűlését
JÓFEJSÉG – Idén is lehet Jófej köveket gyűjteni városunk játszóterein

Virágosztás
A korábbi évek hagyományát követve, idén is virágosztást tartott az Önkormányzat. Négy helyszínen, összesen huszonötezer tő egynyári virágot vihettek haza a városlakók, akik hosszú sorokban várták, hogy választhassanak a gazdag kínálatból.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY – POLGÁRMESTER
SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ
KOVÁCS-BORBÉLY ZSUZSA – VÁROSGAZDA 

Társasházak
Május 31-ig kell megtartani a társasházak éves közgyűléseit. A Fazekas Csaba által kezelt épületek egy kivételével már megtartották a gyűléseket, amiken sajnos nagyon kevesen vettek részt. Ettől függetlenül a megjelent lakók meghozták a szükséges döntéseket.
Megszólaló: FAZEKAS CSABA – TÁRSASHÁZKEZELŐ

Jófej kövek
Idén is lehet „jófej köveket” gyűjteni városunk játszóterein. Szabó Gábor, a cserkészek közreműködésével készítette el, és rejti el hamarosan a vidám köveket, amelyek beváltásával május 26-án, a gyereknapon könyveket és édességeket
kaphatnak ajándékba a szerencsés megtalálók.
Megszólaló: SZABÓ GÁBOR – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Sportfesztivál
Diáksport fesztivált szerveztek Százhalombattán. Az eseményre minden iskolából érkeztek gyerekek. Ma az elsősöknek, csütörtökön a másodikosoknak szervezik meg ezt a készségfejlesztő sportnapot. A nap lényege nem a versengés, hanem az, hogy a gyerekekkel megszerettessék a mozgást, a sportolást.
Megszólaló: HEGEDÜS ROLAND – TERÜLETI ELNÖK, MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG

Kullancs
Az enyhe tél miatt idén különösen erős a kullancsfertőzöttség Magyarországon. Ezek az apró vérszívók súlyos, esetenként életveszélyes betegségeket is terjeszthetnek, ezért fontos, hogy riasztókkal, kenőcsökkel, vagy a leghatékonyabb módon: védőoltással védekezzünk ellenük. A kullancsok veszélyeiről, eltávolításukról és a betegségek megelőzéséről dr. Tóth Béla háziorvost kérdeztük.
Megszólaló: DR. TÓTH BÉLA – HÁZIORVOS

AJÁNLÓ: HETI SPORT
Híradónk után Heti Sport című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben ezúttal kosárlabdával, kézilabdával és sportlövészettel várjuk nézőinket. Maradjanak velünk!