Híradó

Adás időpontja: 
2024. május 13, hétfő, 19:00
Leírás: 

TELT HÁZ – Jól szervezett, gördülékeny és jó hangulatú volt a II. egészségügyi szűrőnap

KIS TUDÓSOK – Százhalombattán rendezték meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjét
TEHETSÉGNAP – Iskolák közötti játékos vetélkedőt szervezett az 1. számú Általános Iskola


Egészségnap
Szombaton tartották az Önkormányzat és a SZEK által szervezett II. egészségügyi szűrőnapot városunkban. Az eseményre gyorsan regisztrált az a 180 személy, akiknek elvégezhetőek voltak a vizsgálatai. Érdekesség, hogy a legfiatalabb jelentkező 19, a legidősebb pedig 81 esztendős volt. Az igények szerint részben módosultak a vizsgálatok, fontos szemvizsgálattal egészültek ki, a demencia teszt helyett pedig alkohol fogyasztására vonatkozó teszt került be a szűrések közé.
Megszólaló: VEZÉR MIHÁLY – POLGÁRMESTER, DR. BERZÉKI FERENC – FŐIGAZGATÓ, SZEK

KGYTK
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium adott helyszínt a XXIII. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos döntőjének. Az általános iskolás diákok társadalom- és természettudományi szekcióban adhatták elő önálló kutatáson alapuló előadásaikat, amelyeket szakértő zsűri véleményezett és rangsorolt.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – FŐIGAZGATÓ, ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
KISS ALBERT – ALAPÍTÓ, KGYTK

Tehetségnap
Tehetségnapot szervezett ma délelőtt a Csónakázó-tónál az 1. számú Általános Iskola. Az eseményen több helyi és környező településen működő iskola is képviseltette magát, a diákoknak játékos, interaktív, elsősorban a logikai készséget mérő feladatokat kellett megoldaniuk.
Megszólaló: LOVASNÉ TÓTH ANIKÓ – SZERVEZŐ

Családi nap
Játékos családi vetélkedők, felekezeti focimeccsek, különleges szerb ételek, érdekes beszélgetések képezték a legutóbbi Ökumenikus családi nap kínálatát. A rendezvényt már ötödik alkalommal tartották, legfőbb céljuk, hogy a helyi hitközösségek jobban megismerjék egymást.
Megszólaló: SZABÓ ZOLTÁN – BIZOTTSÁGI ELNÖK, PAVLE KAPLAN – SZERB ORTODOX PAP

Horgászok
Szombaton tartotta közgyűlését a Dubics Tamás Horgászegyesület. A tagok értékelték az elmúlt évet, új szabályok bevezetéséről döntöttek, és megállapodtak abban is, hogy jövő nyáron horgásztábort fognak rendezni.
Megszólaló: CZAKÓ ATTILA – ELNÖK, DUBICS TAMÁS HORGÁSZEGYESÜLET

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytatjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett beszámolunk a harmadik battai csarnokszínházi előadásról, bemutatjuk Benedek Elek ükunokáit, és Pálúr János orgonaművészt is. Maradjanak velünk!