Híradó

Adás időpontja: 
2024. március 28, csütörtök, 19:00
Leírás: 

„SZABAD-E LOCSOLNI?” - Hétfőre „nagy városi locsolkodást” szervez a BKK

BÚJÓCSKA – Tojáskeresés és állatsimogató is lesz Lukács Bernadett húsvétváró családi napján
KISOKOS – Csokorba szedtük a hosszú hétvége legfontosabb gyakorlati tudnivalóit

BKK
A húsvéti programokhoz hosszú ideje hozzátartozik, hogy hétfőn, közös városi locsolkodásra várja a BKK a városlakókat. A Forrás néptáncegyüttes és a Pesovár iskola közreműködésével, Százhalombattán is megtartják az autentikus húsvét hétfői szokásokat.
Megszólaló: SZIGETVÁRI JÓZSEF – IGAZGATÓ, BKK

Családi nap
Szombat délelőtt húsvétváró családi nappal várja a gyerekeket és a felnőtteket Lukács Bernadett önkormányzati képviselő Dunafüreden a Szivárvány téri játszótéren. A program mindenki számára érdekesnek ígérkezik, hiszen tojáskeresés, kisállat simogató és kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket.
Megszólaló: LUKÁCS BERNADETT – ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

Pesovár napok
Szerdán és csütörtökön rendezték meg a hagyományos Pesovár napokat. A gyerekek népdaléneklő, néptánc és néphagyományokhoz kapcsolódó versenyeken vesznek részt. A mai néptánc bemutatókra stábunk is ellátogatott.
Megszólaló: MUSA-FÁBIÁN ZSÓFIA – MEGBÍZOTT IGAZGATÓ, PFAMI

Miserend
Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor Jézus Krisztus halálára és feltámadására emlékeznek a hívők. Ilyenkor a templomi szertartások is az ünnephez igazodnak. A százhalombattai húsvéti miserend ismertetésére Arany Ferenc plébánost kértük meg.
Megszólaló: ARANY FERENC – PLÉBÁNOS

Ünnepi tudnivalók
Húsvét alkalmából négynapos hosszú hétvége előtt állunk. Ilyenkor több változásra kell felkészülnünk a különböző szolgáltatások terén. Híradónk végén – szokásunkhoz híven – ezúttal is csokorba szedtük ezeket.
 

AJÁNLÓ: ARCOK ÉS VALLOMÁSOK
A közelmúltban ünnepelte kerek születésnapját Sinka László sportvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, aki Százhalombatta közéletének is aktív szereplője. Élményteli, sikeres sportéletéről, családjáról készítettünk vele kétrészes portrébeszélgetést, amelynek az első részét Híradónk után vetítjük. Maradjanak velünk!