Híradó

Adás időpontja: 
2024. február 21, szerda, 19:00
Leírás: 

KITEKINTŐ – 3,2 milliárd forintból gazdálkodhat 2024-ben Ercsi

„NYISS NEKEM TÉRT” - Petőfi életútját és történetét bemutató múzeumbusz érkezik Százhalombattára
GÓLVÁGÓK – A hétvégén kezdődik a labdarúgó szezon a battai focicsapatnak

Ercsi
A tavalyinál lényegesen nagyobb összegből, mintegy 3,2 milliárd forintból gazdálkodhat 2024-ben Ercsi. A szomszédos település Képviselő-testülete február 13-án fogadta el idei költségvetését, melynek részleteiről Szabó Tamás polgármestert kérdeztük.
Megszólaló: SZABÓ TAMÁS – POLGÁRMESTER, ERCSI

Múzeum
Új kiállítással várja az érdeklődőket a „Matrica” Múzeum. A kiállításhoz kapcsolódó beszélgetésre hétfőn került sor, amikor az érdeklődők találkozhattak a kiállítás rendezőivel is. A „közösségi kiállítás-sorozatról” Tóth Zsuzsannát kérdeztük.
Megszólaló: TÓTH ZSUZSANNA - MÚZEUMPEDAGÓGUS

Petőfi-busz
Pénteken érkezik városunkba a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, a Petőfi 200 Mozgó Múzeumbusz. Pénteken 8 és 14 óra között iskoláscsoportok, 14 és 16 óra között, illetve szombaton 9-től 16 óráig egyéni látogatók tekinthetik meg a kiállítást. A busz a Barátság Kulturális Központ mögötti parkolóban várja az érdeklődőket.
Megszólaló: MAHÁL-KICIKUDISZ ALEXANDRA – IGAZGATÓHELYETTES, BKK

Konferencia
Áldozatvédelmi konferenciát tartott kedden az Erdélyi Gyülekezet és az Érdi Rendőrkapitányság. Az Áldozatok Napja alkalmából szervezett budapesti eseményen – egyebek mellett – viktimológiáról, kiberbűnözésről, a mediáció és az adatvédelem kérdésköréről hallgathattak meg előadásokat az érdeklődők.
Megszólaló: DR. FAZEKAS ISTVÁN – VEZETŐ LELKÉSZ, ERDÉLYI GYÜLEKEZET 

Foci
A hétvégén megerősített csapattal vág neki a tavaszi szezonnak a felnőtt férfi labdarúgócsapatunk. Eredményesnek ígérkeznek a téli igazolások, sikerült hazacsábítani egy korábban a „fradit is megjárt” játékost. A felkészülési meccsek is azt mutatják, hogy egységes a csapat, ezért az elnök bizakodó hangulatban várja a szezonkezdést.
Megszólaló: KATONA ISTVÁN – ELNÖK, VUK SE

AJÁNLÓ: PALETTA PLUSZ
A múlt hét a szerelem és a párkapcsolatok jegyében telt, a Valentin-napot és a házasság hetét is megünnepeltük. A téma azonban alkalomtól függetlenül mindig aktuális. Akárcsak az irodalom. A következő félórában költők és múzsák, szerelem és irodalom örök kapcsolatáról beszélgetünk Fazekas István költővel. Maradjanak velünk!