Híradó

Adás időpontja: 
2024. február 12, hétfő, 19:00
Leírás: 

SZÁMSZERŰEN – Városunk idei költségvetéséről is tárgyalt az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság

KULTÚRA HETEI – Teltházas St. Martin koncertet rendeztek tegnap a BKK-ban
VALÓRA VÁLT ÁLOM – Megjelent az egykori Triton zenekar első és egyetlen nagylemeze

Bizottsági ülés
Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság délutáni ülésével vette kezdetét a csütörtöki képviselő-testületi ülést előkészítő tanácskozások sora. A legfontosabb napirendi pont Százhalombatta 2024-es költségvetésének megalkotása volt, zárt ülésen pedig kitüntető címek adományozására tettek javaslatot a bizottság tagjai.
Megszólaló: SZALAI ATTILA – ELNÖK, IFJÚSÁGI, SPORT, KULTURÁLIS ÉS KÖZRENDI BIZOTTSÁG

St. Martin
St. Martin koncertjével zárult a kultúra heteinek programkavalkádja. A teltházas előadás díszvendége Farkas Bertalan volt, aki beszélt űrutazásáról is. Mindkét hírességet sikerült kameránk elé hívni.
Megszólaló: ST. MARTIN – ZENÉSZ
VEZÉR MIHÁLY PH.D. - POLGÁRMESTER
FARKAS BERTALAN - ŰRHAJÓS

Kun Péter
Egy budapesti nagykoncerttel emlékeztek Kun Péterre egykori zenésztársai és barátai. A bulin bemutatták az egykori Triton zenekar első és egyetlen nagylemezét, ami még annak idején Kun Péter nagy álma volt. Családja és a baráti most váltották valóra ezt az álmot. A közönség osztatlan sikerrel fogadta a lemezt és a színvonalas koncertet.
Megszólaló: LÉVAI-HANGYÁSSY LÁSZLÓ – ZENÉSZ
CSARNOKI ANTAL – ZENÉSZ

Arany-bál
Szombaton került megrendezésre az Arany iskola alapítványi bálja. A bálon befolyt összegből az iskola udvarát szeretnék füvesíteni és beültetni fákkal, bokrokkal és virágokkal. A rendezvényen felléptek az iskola tanulói, de a dolgozók is készültek egy meglepetés tánccal.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, ARANY ISKOLA

Könyvtári farsang
A farsang jegyében tartottak családi napot pénteken a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A résztvevő felnőttek és gyerekek jelmezeket próbálhattak fel, mesét hallgathattak, táncolhattak, és nem hiányzott a farsangi fánk sem.
Megszólaló: LÁSZLÓ ANIKÓ – GYEREKKÖNYVTÁROS

AJÁNLÓ: PALETTA
Híradónk után Paletta című magazinunkkal folytjuk adásunkat, amelyben – egyebek mellett – beszámolunk a „Matrica” Múzeum közösségi kiállításáról, a Benta Art Egyesület rendhagyó kiállításáról, és megemlékezünk a legendás színészről, Lugosi Béláról is. Maradjanak velünk!