Híradó

Adás időpontja: 
2024. február 09, péntek, 19:00
Leírás: 

ARANY-KAPU – Farsangi mulatságra várta az óvodásokat az Arany iskola

MASKARABÁL – Jó hangulatban telt a farsang a Szivárvány Óvodában
VAD HAJSZA – Mosómedve kószál Érd utcáin

Arany
Farsangi kavalkádban lehetett részük  városunk nagycsoportos óvodásainak és szüleinek tegnap délután az Arany János Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató délutánján. A vendégek megnézhették a nyolcadik osztályosok Palotás táncát, mesét hallgathattak és kézműveskedhettek is.
Megszólaló: DR. HORVÁTHNÉ DR. HIDEGH ANIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ

Szivárvány
Ma tartották a Szivárvány Óvoda farsangi mulatságát. Az óvónénik és a gyerekek is jelmezekbe bújtak, hogy a délelőtt végén közös kiszebáb kergetéssel elűzzék a telet. A kicsiket egész nap zene és farsangi játékok várták, na meg persze egy kis édesség is.
Megszólaló: JAGICZA ZSUZSANNA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, SZIVÁRVÁNY ÓVODA

Mosómedve
Magyarországon 2010 óta tilos magánszemélynek mosómedvét tartani. Valószínűsíthetően valaki mégis tartott, mivel most „egyikük” Érden kószál. Az állatvédőknek és a katasztrófavédelem munkatársainak majdnem sikerült befogni a bundást, de az meglógott és azóta nem látták. Vélhetően nagyon fél, ezért agresszívvé válhat, a szakemberek azt kérik, ha látják ne közelítsék meg, hanem keressék az érdi állatmentőket.

Könyvtár
Február 14-e, Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, egyúttal a Nemzetközi Könyvajándékozási Nap is. A Hamvas Béla Városi Könyvtár mindkét eseményt megünnepli, az olvasók – egyebek mellett – könyves vakrandira és ajándékkönyvekre is számíthatnak a jövő héten.
Megszólaló: HEGEDŰS ANITA – KÖNYVTÁROS, MEICHL ÁGNES – KÖNYVTÁROS

Kun Peti emlékkoncert
Holnap este nagyszabású koncerttel emlékeznek egykori zenésztársai és barátai Kun Péterre a tragikus körülmények között elhunyt gitárosra. A koncerten megvásárolható lesz egy új lemez is, amin egykori Triton dalok találhatók és az egyik dalban Kunos hangját is hallhatja a közönség.
Megszólaló: LÉVAI-HANGYÁSSY LÁSZLÓ - ZENÉSZ