Híradó

Adás időpontja: 
2024. február 08, csütörtök, 19:00
Leírás: 

ELEKTROSOKK – Felújítási munkálatok, és a szélviharok okozzák a gyakori áramszünetet városunkban

AZ ÉN FALUM – Családi emlékeinek segítségével mutatta be Buzay József az iparosodás előtti Százhalombattát
KARNEVÁL – Farsangi mulatságra hívta az óvodásokat a Kőrösi iskola

Áramszünetek
Az elmúlt időszakban sokaknak okoztak bosszúságot, és nehézséget a gyakori áramkimaradások Százhalombattán. A problémát egy Érden található transzformátor állomás felújítása okozza, ami előreláthatólag márciusig tart. A rövid idejű áramkimaradásokat közvetlenül a szélviharok okozzák, de az Önkormányzatnak nincs lehetősége a hálózat körüli gallyazásra. A részletekről Török Sándor alpolgármestert kérdeztük.
Megszólaló: TÖRÖK SÁNDOR – ALPOLGÁRMESTER

Buzay József
Különleges és érdekes programon vehetett részt, aki szerdán este elment a „Matrica” Múzeum helytörténeti előadására. Buzay József építész saját gyűjtéséből és régi, 1900 évektől készített családi fotók segítségével elevenítette fel az egykori falu életét.
Megszólaló: BUZAY JÓZSEF

Kőrösi
A Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola a farsangi időszakban évek óta vendégül látja a város nagycsoportos óvodásait. A gyerekek megnézhették a nyolcadik osztályosok keringőjét, és az alsósok jelmezes produkciót is. A rendezvény végén az iskola tanárai és diákjai közös táncra hívták az ovisokat.
Megszólaló: TORNAI BOGLÁRKA – INTÉZMÉNYVEZETŐ-HELYETTES, KŐRÖSI ISKOLA

Hajléktalanszálló
A közelmúltban történt halálesetet leszámítva, különösebb nehézségek nélkül telt a tél a Hajléktalanszállón. Az intézmény kihasználtsága magas, de sokan nem akarnak beköltözni, őket az utcai szolgálat látja el. A lakók nagyon várják már a tavaszt, és készülnek a farsangra is.
Megszólaló: HAJNAL KATA – INTÉZMÉNYVEZETŐ, HAJLÉKTALANSZÁLLÓ

Arany-bál
Szombaton rendezi meg az Aranykapu Alapítvány és az Arany János Általános Iskola Szülői Munkaközössége a Zöld Tündér Bálját. A telt házasnak ígérkező esemény bevételét az intézmény udvarának zöldítésére szeretnék felhasználni a szervezők, akikkel az előkészületek hajrájában beszélgetünk.
Megszólaló: CZAKÓ NICOLETTE – SZERVEZŐ
FEKETÉNÉ TAKÁCS RITA – SZERVEZŐ

AJÁNLÓ: ARCOK ÉS VALLOMÁSOK
Híradónk után a közelmúltban Kultúráért Százhalombatta Díjjal kitüntetett Házi Tamással készült portrébeszélgetésünket láthatják nézőink. Maradjanak velünk!