Híradó

Adás időpontja: 
2024. február 07, szerda, 19:00
Leírás: 

FŰ, FA, VIRÁG – A csalóka időjárásnak köszönhetően, korán kezdődött az allergiaszezon

VÉRSZÍVÓK – Előbújtak a bolhák és a kullancsok, figyeljünk kisállatainkra
MEGERŐSÖDVE – Új játékosokkal, felkészülten várja a szezonkezdetet labdarúgó csapatunk

Pollenszezon
A tavasziasra fordult időnek sokan örülnek, de az allergiások már tudják, hogy a tél végéhez közeledve egyre súlyosbodó tünetekkel kezdődik egy újabb, átvészelendő szezon. A mogyoróvirágzással megnőtt a pollenkoncentráció, és a barkások is sorban bontogatják virágaikat. A szakorvosok előtti váróban sajnos ez már a betegek számán is jól látszik.
Megszólaló: DR. RADECZKY ÉVA - ALLERGOLÓGUS

Kullancs
Mondhatnánk, hogy a baj nem jár egyedül, hiszen a kutyákban és a macskákban az utóbbi hetekben már sok kullancsot találtak a gazdik. Kellő elővigyázatosság nélkül, ez bizony aggodalomra adhat okot, mivel ezek a paraziták sok betegséget terjesztenek. A legtöbben ilyenkor felkeresik az állatorvost, hiszen a leghatékonyabb szerek még mindig vénykötelesek.

Könyvvásár
Vasárnapig még féláron megvásárolhatóak, a „Matrica” Múzeumban év közben is kapható kiadványok. A könyvvásár január óta tart és többen voltak már akik válogattak ezekből a prospektusokból, újságokból és szakirodalmakból. Több helyi kiadvány és Százhalombatta múltjáról szóló könyv is kedvezményesen került „eladó sorba” a vásáron.
Megszólaló: T. NÉMETH GABRIELLA – IGAZGATÓ, „MATRICA” MÚZEUM

Farsang
Nem csak a gyerekek és az óvoda dolgozói, de a szülők is beöltözhettek a Napsugár Óvoda farsangi „bulijára”. A maskara bál nagy öröm a gyerekeknek, ilyenkor jelmezbemutatót tartanak, finom sütemények várnak rájuk és a nagycsoportosok a szüleikkel együtt egy családi napon is részt vehetnek.
Megszólaló: VLKOVSZKI ILDIKÓ – INTÉZMÉNYVEZETŐ, NAPSUGÁR ÓVODA

Labdarúgók
A VUK SE felnőtt férfi labdarúgó csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az edzőmeccsek ugyan nem sikerültek jól, de nem a győzelem volt a cél, mivel erősebb csapatokkal játszottak a mieink, ezért inkább helyzetfelmérésre, a taktikai megoldások gyakorlására, a csapategység megteremtésére koncentráltak. Az átigazolási időszak sikeresnek mondható, hiszen érdemi erősítések történtek a keretben.
Megszólaló: KATONA ISTVÁN – ELNÖK, VUK SE

AJÁNLÓ: (FREEDOM ZENEKAR ÚJÉVI KONCERT)
Híradónk után ismét felcsendülnek a legnagyobb slágerek és egy fantasztikus látványvilágú koncertről készült felvétellel újra átélhetik a Freedom Zenekar újévi, jótékonysági koncertjét. Maradjanak velünk!